Kärpät-lupauksella tyly hyppy Mestikseen: Tehotilasto pakkaselle ja vilttiin

© Kuva: Ilari Isotalo

KAJAANI. Nuoren Aku Kestilän hyppy Mestis-seura Hokin matkaan ei sujunut häikäisevällä tavalla.

Jokipojat-pelin avauserässä tehotilasto painui rumasti lukemiin -3, kun vierasjoukkue karkasi 0-3-johtoon.

Vaikeudet uuden pelisysteemin kanssa näkyivät katsomoon asti. Lopulta päävalmentaja Jari Laukkanen hyllytti nuoren hyökkääjän.

– Hän on ollut vain vähän aikaa joukkueen mukana ja olen itse nähnyt häneltä vain yhdet treenit. Ja nyt täytyy sanoa, ettei joukkueen pelitapa tullut vielä selkäytimestä. Aika viiveellä tuli tekeminen, Laukkanen kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

Samaan hengenvetoon valmentaja uskoo Kärpissä vielä Liiga-avauksessa KalPaa vastaan pelanneen hyökkääjän nostavan vielä osakkeitaan.

– Nyt istutaan alas ja päästään kertaamaan, miten meidän joukkueen pelaaminen menee. Mutta olen varma, että Aku Kestilä on vielä iso vahvistus meille, Laukkanen jatkoi.

Ottelu oli kotijoukkueelle muutenkin yllättävän piinaava. Sarjakärki Jokipojat vei ottelun aina voittomaalikilpailuun, jossa kotijoukkue käänsi viimein pelin itselleen.

– Puhuttiin jo viime viikolla, että nyt pelin taso nousee ja kaikki joukkueet laittavat valot päälle. Se ei mennyt kovapäisimmille pelaajille vielä kaaliin. Jokipojat pelasi hyvin ja oli hyvä haaste meille, Laukkanen kehaisi.

Ilari Isotalo, Kajaani
Twitter: @IlariIsotalo