Jokerit suuntaa kauden ensimmäiselle vieraskiertueelleen, jolla se pelaa otteluita muun muassa Kiinan ja Pohjois-Korean kupeessa Habarovskissa ja Vladivostokissa. Joukkueen monivuotinen luottohyökkääjä Tomi Mäki odottaa innolla matkaa uuden ryhmän kanssa. SuomiKiekko-sivusto haastatteli miestä Helsinki-Vantaan lentokentällä juuri ennen koneen lähtöä.

Neljästä ensimmäisestä kotiottelusta on kasassa kolme voittoa, millä mielin suuntaat vieraskiertueelle?

– Neljä ensimmäistä peliä on tuloksellisesti ollut ihan ok. Nyt pääsemme rundille ja saamme laittaa vähän sapluunaa kuntoon. Yhdistymme joukkueena varmasti tällaisella reissulla ja menemme innolla eteenpäin, Mäki sanoo.

Miten olet itse valmistautunut pitkään reissuun?

– Mukaan otin kirjaa ja iPadia sun muuta. Lentokilsoja on paljon edessä ja yritetään levätä ne hetket kun ollaan matkoilla ja koneessa. Sen jälkeen kaikki ajatukset peliin.

Miten pelisi ovat henkiklökohtaisesti menneet?

– Ihan ok. Kunnossa ollaan ja niin kuin joukkueenkin niin tekeminen on vasta alussa. Hyvillä fiiliksillä voi mennä eteenpäin, yhden maalin alkukaudella iskenyt Mäki vakuuttaa.

Kuinka hyvin uusi joukkue on kiinteytynyt?

– Hyviä jätkiä lähti, mutta erittäin hyviä pelaajia ollaan saatu tilalle. Nyt elämme niitä aikoja että jengi hitsaantuu vielä entistä enemmän yhteen. Vierasreissuissa olemme tosi tiiviisti yhdessä, joten tämmöinen viikon reissu on siinä mielessä erittäin hyvä.

Jesse Happonen