Jokerit matkasi eilen kohti kauden ensimmäistä vieraspelikiertuettaan. Viikon mittaisella reissulla joukkue kohtaa Sibir Novosibirskin, Metallurg Novokuznetskin, Admiral Vladivostokin ja Amur Habarovskin, joten matkakilometrejä Kiinan ja Pohjois-Korean kupeeseen kertyy.

Joukkueen kaiken kokenut päävalmentaja Erkka Westerlund tietää reissun haastavuuden SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Kova reissu tulossa. Neljä kovaa peliä ja he kaikki ovat kovia kotijoukkueita. Lisänä matkarasitukset, joita on tulossa, niin haaste on suuri. Me yritämme keskittyä siihen, että saisimme tämän joukkueen hitsautumaan yhteen ja kehitettyä joukkueen peliä. Keskitymme enemmän suorittamiseen kuin tulokseen.

Jokereiden alkukausi on tuottanut neljästä ottelusta kolme voittoa ja päästettyjä maaleja on vasta neljä. Westerlund ei silti ole tyytyväinen joukkueensa puolustustyöskentelyyn.

– On paljon parannettavaa vielä kaiken kaikkiaan. Yhteistyötekemisemme pitää parantua. Maalivahdit ovat kantaneet isoimman vastuun siitä, että maaleja on mennyt niin vähän, Westerlund toteaa.

Jesse Happonen