NHL:ssä isona kohuna tuoreeltaan on vellonut sarjan suurimpiin tähtiin lukeutuvan Patrick Kanen rikostutkinta, joka johtaa juurensa raiskausväitteisiin.

Kotikonnuillaan Buffalon lähistössä Hamburg N.Y.:ssä tapahtunutta mahdollista raiskausta on tutkittu poliisien toimesta ilman, että prosessista on hirveästi tihkunut tietoja julkisuuteen.

Nyt kuitenkin seurauksia on jo tullut. Suositun NHL-pelisarjan luoja EA Sports ilmoitti poistavansa Kanen sen tulevan NHL 16 -pelin kannesta, missä hänen piti olla yhdessä Chicago Blackhawksin kapteenin Jonathan Toewsin kanssa.

– Meneillään olevan tutkinnan takia Kane ei tule olemaan pelin kannessa, eikä hän tule osallistumaan muihin promotapahtumiin, EA Sport julkaisi tiedotteessaan.

NHL 16 -peli on saapumassa noin kuukauden päästä kauppoihin, joten muutos tapahtuu varsin myöhäisessä vaiheessa.

Kanen tapaus on herättänyt hyvin paljon puhetta ja mielipiteitä, vaikka vielä varmoja tietoja tapahtuneesta ei olekaan ollut tarjolla. NHL:n johtoportaassa kyseisen prosessin edistymistä seurataan rauhassa.

– Voitte olla varmoja siitä, että teemme kaiken tarvittavan tässä asiassa liigan osalta, NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly sanoi Chicago Sun-Timesille.

Sun-Timesin toimittajan Mark Lazeruksen mukaan NHL ei kuitenkaan aio palkata omaa yksityistä tutkijaa tapaukseen liittyen, vaan liigalla on ”suhteita paikallisiin poliisivoimiin” tarpeeksi pysyäkseen hyvin jyvällä tapahtumien etenemisestä.

Tapauksessa naishenkilö on väittänyt Kanen raiskanneen hänet illanvieton jälkeen Kanen kesäviettopaikassa Buffalossa. Tällä hetkellä poliisit odottavat lääketieteellisten tutkimusten tuloksia.