Suomen ja koko maailman naismaalivahtien eliittiin kuuluva Meeri Räisänen torjuu ensi kaudella kiekkoja miesten sarjan puolella.

Räisäsellä seurana tulee olemaan D-Kiekko, joka pelaa miesten Suomi-sarjassa.

Asia tuli ilmi Iltalehden haastattelussa.

– Yksi veskari kysyi pari vuotta sitten, miksen pelaisi äijien kanssa. Siitä jäi idea päähän. Noora Räty pelasi viime talvena Mestistä Vantaalla. Ajattelin, että vitsi kun saisin itsekin kokeilla miesten joukkueessa, Räisänen kävi läpi lähtökohtia.

Hänet houkuteltiin mukaan poikaystävänsä Jouni Virpiön kautta, joka on pelannut urallaan muun muassa Liigassa useammalla kaudella.

D-Kiekon päävalmentaja Tommi Nekkula tiedusteli Virpiön halukkuutta liittyä joukkueeseen. Silloin Virpiö itse kieltäytyi, mutta heitti tarjolle hyvän maalivahdin.

– Kun hän ehdotti Meeriä, asiaa piti hetki sulatella. Puhuin asiasta joukkueen kanssa ja sain Meeristä paljon suosituksia. Nyt hän on täällä, Nekkula kertoo.

Räisänen on noussut aivan suomalaisten naismaalivahtien huipulle. Sotshin olympialaisissa hän jakoi torjuntavastuuta Rädyn kanssa.

Keikat miesten sarjoissa ovat tulleet tutuiksi naisvahdeilla juurikin Rädyn kohdalta. Viime kaudella Räty edusti Mestis-seura Kiekko-Vantaata.

Iltalehden alkuperäinen haastattelu aiheeseen liittyen löytyy täältä.