Liigaan nimitettiin kesän alkupuolella uusi erotuomarijohtaja, kun tehtävän otti haltuun entinen huipputuomari Jyri Rönn.

Vielä viime kaudella KHL:ssä sekä myös kevään MM-kisoissa viheltänyt Rönn käy läpi Liigan verkkosivuilla linjauksia, mitä hänen johtamansa erotuomariorganisaatio aikoo tukea.

Neljänä eri teemana ovat taito, nopeus, taklaukset ja kaksinkamppailut.

Rönn tahtoo kitkeä pois eritoten ylilyönnit ja sääntöjen vastaisen mailahäirinnän.

– Se on erittäin tärkeää. Kovia, puhtaita taklauksia haluamme suosia, mutta polviin, selkään ja päähän kohdistuneet sekä myöhästyneet taklaukset ovat ehdottomasti tuomittavia, Rönn sanoo.

– Haluan keskittyä puhtaiden, kovienkin, taklausten sallimiseen. Mailahäirinnästä on hyvä muistaa, että valtaosa mailaan kohdistuvasta mailahäirinnästä on lajissa sallittua. Esimerkiksi käsiin ja muuhun yläkehoon kohdistuva taas ei ole, hän huomauttaa.

Rönn haluaa myös työssään pureutua laajasti tuomareiden asemaan nykypäivän pelissä ja liigassa.

– Olemme tärkeässä roolissa, mutta kuitenkin hieman sivustalla. Tehtävämme on tukea peliä. Lisäksi haluaisin erotuomarit luonnolliseksi osaksi jääkiekkoperhettä. Mielestäni olemme olleet vähän oma kuppikuntamme. Avoin kanssakäyminen pelaajien ja valmentajien kanssa on avain. Olen esimerkiksi keskustellut lähtökohdistani jo jokaisen joukkueen päävalmentajan ja Pelaajayhdistyksen kanssa.