NHL:ssä paljon kuhinaa nousi esille muutama päivä sitten, kun Philadelphia Flyers kauppasi tällä hetkellä jo NHL:n kurinpidossa töissä olevan Chris Prongerin sopimuksen Arizona Coyotesiin.

Pronger lopetti uransa jo tovin aikaa sitten, mutta hänen pitkä sopimuksensa jäi kuitenkin pyörimään ”taustalle”. Isolla cap hitillä eli palkkojen keskiarvolla Prongerin sopimus oli kuitenkin houkutteleva Coyotesille, joka taistelee NHL:n palkkalattian ylle pääsemisestä.

Nyt puolestaan Marc Savardin sopimus laitettiin liikkeelle, kun Boston Bruins lähetti sen vaihtokaupassa Florida Panthersin suuntaan.

Savardin sopimus kuului kauppaan, jossa Bruins lähetti lupaavan hyökkääjänsä Reilly Smithin Panthersiin vaihdossa hyökkääjään Jimmy Hayesiin.

Hayes on entinen Bostonin yliopistopelaaja ja palaa täten niin sanotusti kotiin. Reilly puolestaan siirtyi Bruinsiin aikanaan samassa kaupassa, missä tähtipelaaja Tyler Seguin matkasi Dallas Starsiin.

Panthersille Savardin sopimuksen 4,75 miljoonan dollarin cap hitillä eli palkkojen keskiarvon avulla tulee apua palkkalattian ylle pääsemisessä. Sopimuksessa palkkojen maksun suhteen jäljellä on enää pieniä summia, sillä kahden viimeisen vuoden aikana itse palkka on 575,000 dollaria.