NHL:ssä ruotsalaispuolustaja Johnny Oduya on pysynyt hyvin mielenkiintoisena kohteena vapailla markkinoilla koko heinäkuun alun ajan.

Mitään isompia liikkeitä ei ole tapahtunut, sillä taustalla on se, että Oduya odottaa yhä kiltisti viimeisimmän seuransa Chicago Blackhawksin päätöksiä ja toimenpiteitä.

Oduya voitti Blackhawksissa juuri Stanley Cup -mestaruuden oltuaan merkittävässä roolissa joukkueen takalinjoilla.

Ruotsalaispakki onkin ilmoittanut halukkuudestaan jatkaa Blackhawksissa, mutta sen haasteena on Blackhawksin vaikea palkkakattotilanne.

Oduyan perässä on kovasti ainakin Buffalo Sabres, joka ei hötkyile asian kanssa.

– Hän ei ole tehnyt mihinkään sopimusta, joten en ole liikkunut asian suhteen mihinkään, Sabresin GM Tim Murray sanoi Buffalo Newsille.

Blackhawksin GM Stan Bowman ei ole tyrmännyt Oduyan jatkamista seurassa, vaikka se tällä hetkellä vaikuttaakin hyvin epätodennäköiseltä. Blackhawks nimittäin hankki tähtihyökkääjän Patrick Sharpin treidin yhteydessä riveihinsä puolustajan Trevor Daleyn, jonka uskotaan olevan Oduyan paikkaaja.

Oduya on vihjannut odottavansa vielä ensi viikkoon asti, jolloin hän tulee tekemään päätöksensä tulevaisuuden suhteen.

Blackhawksissa viimeisten vuosien aikana Oduya on juhlinut Stanley Cupin voittoa kahteen kertaan. NHL-uransa aikana Blackhawksin lisäksi Oduya on edustanut sekä New Jersey Devilsiä, Atlanta Thrashersia ja Winnipeg Jetsiä.