Ruotsissa viime kaudella isoksi kohutapaukseksi tulleessa kandalaishyökkääjän Andre Deveauxin tapauksessa on tullut vastaan täysin mullistava käänne.

Deveaux vapautettiin uudelleen tutkinnan jälkeen pitkästä pelikiellosta, joka pohjautui maaliskuussa ottelussa Röglen ja Västeråsin välillä alkulämmittelyssä tapahtuneeseen rajuun huitaisuun (lue lisää).

Kanadalaishyökkääjä päätti kostaa joukkueiden edellisessä ottelussa tapahtuneet tapahtumat ja hyökkäsi kohti Västeråsin kapteenia Per Helmerssonia.

31-vuotias Deveaux tuomittiin pelikieltoon aina helmikuuhun 2016 asti, mutta nyt se on purettu.

Asia tuli julki viikonloppuna The Canadian Pressin mukaan.

– Tein täysin yhteistyötä koko tämän koettelemuksen ajan, vaikka mukana oli epäoikeudenmukaista toimintaa ja väärää raportointia ruotsalaisen median toimesta, Deveaux sanoi Canadian Pressille.

– Olin hyvin luottavainen siitä, että tämä läpikäynti ei johtaisi mihinkään muuhun lopputulokseen.

Deveauxin seurana silloin toiminut Rögle purki hänen sopimuksensa tapauksen perusteella. Nyt sen toimet lähtevät tarkisteluun.

– Se (sopimuksen purkaminen) oli perusteetonta faktat huomioiden. Odotan nyt, että Rögle BK täyttää heidän velvollisuutensa, kandalaishyökkääjä sanoi.

Heti tapahtuneen jälkeen Deveaux ei suinkaan lähtenyt pyytelemään käytöstään anteeksi, vaan hän oli suorastaan itse vihainen siitä, mistä tapaus johti juurensa.

Helmersson oli taklannut edellisessä pelissä Deveauxia ja kanadalaispelaaja väitti muuttuneensa taklauksen takia ihmisenä.

– Sain ison päävamman. Siitä ei mediassa puhuttu sanallakaan. En ole ollut itseni sen jälkeen. En tule pyytämään anteeksi sitä, että suojelin itseäni. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut satuttaa.

Deveaux sanoi tapausta kommentoidessaan myös sen, että hänen päävammansa voi lopettaa hänen uransa. Deveaux’n tyttöystävä Anya Nordstrom kertoi kanadalaispelurin pyörtyneen iskun jälkeen heidän kotonaan.

– Mutta kukaan ei puhu siitä mitään. Tämä on naurettavaa!, Deveaux sanoi.

20 runkosarjaottelussa Allsvenskanissa Deveaux iski viime kaudella tehot 6+3=9.

NHL:ssä uransa aikana kandalaislaituri on pelannut 31 ottelua Toronto Maple Leafsin ja New York Rangersin paidoissa.