NHL:ssä saatetaan nähdä toinen hieman kummallinen lopettaneen pelaajan sopimukseen liittyvä vaihtokauppa.

Aiemmin ihmetystä herätti se, kun Philadelphia Flyers ja Arizona Coyotes liikuttivat jo aiemmin uransa lopettaneen Chris Prongerin sopimuksen Arizonaan. Siirrolla Coyotes sai lähemmäs 5 miljoonaa dollaria kurottuaan matkaa palkkalattiaa ajatellen.

Pronger työskentelee tällä hetkellä NHL:n kurinpidossa ja hänet valittiin maanantaina mukaan arvostettuun Hockey Hall of Famen joukkoon.

Nyt kuitenkin toinen samanlainen diili kuten Prongerin kohdalla nähtiin saattaa olla luvassa Boston Bruinsin suunnalta. Bruinsilla mukana sopimuksen joukossa roikkuu Marc Savardin diili, joka on laitettu viime kausien alussa aina pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle ja täten se on poistunut palkkakattoon vaikuttamasta.

Savard lopetti kauden 2010-2011 uransa lukuisten aivotärähdysten takia. Nyt hän on toiminut OHL-seura Ottawa 67’sin kykyjenetsijänä.

Bruinsin GM Don Sweeney myönsi, että kyselyjä Savardin hieman yli 4 miljoonan dollarin cap hit -lukemaa varten on tullut.

– Olen keskustellut Savardista useamman joukkueen kanssa. Se on totta, Sweeney sanoi kun häneltä kysyttiin Savardista viitaten Coyotesin aiempaan Pronger-diiliin.

Savardilla on jäljellä vielä kaksi vuotta sopimusta, vaikka hän onkin lopettanut jo pelaamisen. NHL-seura voi itse päättää haluaako se laittaa kyseistä sopimusta pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle ja täten se voi pelata sillä, että mikäli se haluaa sen avulla helpottaa palkkalattian yli pääsemistä.

Täten Savardin sopimus on houkutteleva niille joukkueille, jotka esimerkiksi käyvät läpi vahvaa uudelleen rakennuksen tilaa.