Vaasan Sport ja Kokkolan Hermes julkaisivat ensi kautta koskevan yhteistyösopimuksen

Sopimus sisältää niin sanotun pelaajaliikennesopimuksen, jonka on tarkoitus palvella molempia seuroja. Sopimuksen piirissä ovat myös seurojen A-nuoret.

– Kyseessä ei ole missään nimessä farmisopimus. Tällainen tilaisuus kannattaa hyödyntää, että paikkakunnilla on välimatkaa vain 120 kilometriä. Alamme kehittää Sportin kanssa Pohjanmaan-pelaajapolkua, Hermeksen urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkanen kertoo.

Näin ollen menneiden vuosien rakkaat kilpakumppanit iskevät hynttyyt yhteen.

– Haemme muun muassa pienelle peliajalle jäänneille pelaajillemme peliaikaa Mestiksestä, ja samalla mahdollisuuksia pelata miesten pelejä tarjoutuu myös nuorille pelaajillemme, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä tuumii.

Ainakin Kokkolassa on tavoitteena, ettei pelaajaliikenne kiihdy liikaa kauden aikana.

– Mitään sirkusta tai rallia emme halua rakentaa joukkueesta toiseen, vaan elokuun harjoitusotteluiden jälkeen katsotaan onko Sportilla sellaisia pelaajia, jotka lähtökohtaisesti tulisivat koko kauden ajaksi Kokkolaan harjoittelemaan ja pelaamaan.

– Kuitenkin nämä pelaajat ovat saapuneet Vaasaan liigaunelman perässä ja sitä liekkiä me emme halua sammuttaa, vaan auttaa pelaajaa. Lähtökohtaisesti mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, tullaan Kokkolassa näkemään talven aikana Liigasopimuksen omaavia pelaajia, Tuukkanen toivoi.