Tampa Bay Lightningin puolustaja Jason Garrison on ehtinyt vastailla useamman kerran varsin katu-uskottavasta pudotuspeliparrastaan.

Naamavärkkiä peittävä karvoitus on tuonut yllättäviä ongelmia pakin arkeen.

– Olen saanut niin paljon kohteliaisuuksia siihen liittyen. Samalla ihmiset haluavat kosketella sitä. Olen kävellyt ulkona jakaen nimmareita ja moni teini-ikäinen poika on halunnut tarttua siihen. Se on… mielenkiintoista, Garrison kirjoitti NHL:n sivuilla.

Pudotuspeliparran kasvatus on joka keväinen traditio pudotuspelijoukkueissa. Jokainen biologiaa lukenut tietää, ettei sen kasvatus ole ainanhelppoa. Varsinkaan joukkueen nuoriso-osastolle.

Partakeisari käytti blogitekstin hyväkseen ja heitti pientä piikkiä 24-vuotiaalle tshekkikollegalle.

– Tilanne on hieman eri esimerkiksi Andrej Sustrilla, jolla on joukkueen kamalin parta. En edes voi kutsua sitä naamassa olevaa karvoitusta parraksi. Hänellä on yksi harmaa pitkä hius leuassaan. Se on aika dynaaminen, pakki vinoili.

Parran kasvatus kulminoituu käynnissä oleviin finaaleihin. Vaikka rehu naamalla on näyttävä, ei Garrison pane pahakseen sen leikkaamista.

– Toivottavasti voitamme Stanley Cupin ja pääsen nostamaan pokaalia. Sen jälkeen haluan ajaa sen kokonaan pois. Todennäköisesti näytän heti viisi vuotta nuoremmalta, pakki vitsaili.

NHL:n finaalit jatkuvat toisella pelillä, kun Lightning yrittää tasoittaa voittoja Chicago Blackhawksia vastaan Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin klo 02.15 alkaen.