Jääkiekon MM-turnauksen isäntäjoukkue Tshekki sai Suomen kukistettuaan välierässä vastaan turnauksessa maaleja urakalla iskeneen Kanadan lauantaina klo 16.15 alkaen.

Vaahteralehtipaidat antoi jälleen yhden myrskyvaroituksen kukistamalla Valko-Venäjän peräti 9-0-lukemin omassa puolivälierässään. Kanada on iskenyt turnauksessa jo 58 maalia kahdeksaan otteluun eli yli seitsemän maalin keskiarvolla. Saldo on suurin sitten vuoden 1962 ja suurin sen jälkeen, kun NHL-ammattilaiset saivat edustusoikeuden kisoihin vuonna 1976. Edellinen NHL-pelaajien ajan ennätys oli Kanadan nimissä vuodelta 1989, jolloin he tekivät 57 maalia.

Kanadalaispelaajat miehittävätkin suuren osan MM-turnauksen pistepörssin kymmenen kärjestä. Ykkösenä on Jason Spezza (5+8=13), kolmantena Taylor Hall (6+5), neljäntenä Jordan Eberle (5+6), jaetulla viidennellä sijalla Matt Duchene (4+7) ja kahdeksantena Brent Burns (2+9).

Kärkikolmikkoon kiilaa ruotsalaispuolustaja Oliver Ekman-Larsson 2+10-tehoillaan. Ja kisoja vielä jatkavista pelaajista kärkirintamaan on kiilannut myös jaetulla viidennellä sijalla oleva Venäjän Jevgeni Dadonov (4+7).

Jussi Jokinen on pistepörssin seitsemäs 3+8-tehoilla. Kympin kärjen täydentävät vielä Valko-Venäjän Aleksei Kaljutshni (5+5) ja Venäjän Artemi Panarin (5+5).

Tshekin ykkösmies on ollut Jaromir Jagr yhdeksällä (6+3) tehopisteellä.