Ensi kaudeksi Mestikseen nouseva RoKi on ilmoittanut uusista pelaajasopimukista.

28-vuotias slovakialainen maalivahti Dusan Sidor solmivat sopimuksen kaudelle 2015-2016. Sopimus sisältää try out -jakson elokuun loppuun.

Viime kaudella Italiassa Valpellicen joukkueessa torjunut Sidor omaa taustaa myös Alaskan yliopistosta sekä Slovakian pääsarjasta, jossa hän oli kaudella 2013-2014 pudotuspelien paras maalivahti.

– Halusin Mestikseen, koska se on oikeasti minulle mahdollisuus uralla eteenpäin ja kovemmalle tasolle. Haluan kehittyä jatkuvasti ja olen tälläkin hetkellä Sveitsissä harjoittelemassa pääsarjajoukkueen mukana, kaksi kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa, Sidor totesi.

– Etsimme maalille vähän kokeneempaa kaveria ja saimme Sidorista hyvät tiedot monesta paikasta. Uskomme, että hän pystyy kantamaan ykkösmaalivahdin vastuun tulevalla kaudella, RoKin manageri Jani Mikkola mietti.

Hyväntuulinen slovakki vakuuttaa, että elämä Rovaniemellä ei tule olemaan hänelle niin suuri muutos kuin ehkä monelle muulle.

– Olin kuitenkin monta vuotta Alaskassa, joten kylmät ja pimeät talvet eivät pelota, hän nauraa.

Samalla seura ilmoitti tärkeästä jatkosopimuksesta. ¨

RoKi ja Henri Fomin ovat tehneet kauden 2015¬-16 kattavan sopimuksen. Kesällä 24 vuotta täyttävä laitahyökkääjä on Rovaniemen Kiekon oma kasvatti ja tulee olemaan tärkeä palanen RoKin hyökkäyskalustossa tulevalla Mestiskaudella.

Suomi-Sarjassa viime kaudella Fomin teki runkosarjan 36 ottelussa tehot 14+36=50 ollen koko pistepörssin kuudes.

– RoKi oli ehdottomasti ykkösvaihtoehto, kun aloin miettiä tulevan kauden suunnitelmia Mestis-nousun myötä. Olen nauttinut pelaamisesta kotikaupungissa, ja uskon pystyväni kantamaan isoa vastuuta myös alkavalla kaudella, Fomin kommentoi.