Neuvostoliiton Punakoneessa muun muassa kaksi olympiakultaa voittanut oikean laitahyökkääjän paikalla urallaan pelannut Jevgeni Zimin paheksuu Venäjän MM-joukkueen toimintaa Tshekin MM-kisojen finaalin jälkimainingeissa.

– He ovat häpäisseet venäläisen kiekkoilun! Tälläista ei olisi hyväksytty Neuvostoliiton aikana. Silloin olisi annettu kahden vuoden pelikielto maajoukkueeseen, Zimin jyrähti Izvestialle ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

Ziminin mielestä venäläispelaajat käyttäytyivät lapsellisesti, kun he eivät kuunnelleet Kanadan kansallislaulua.

– Kun kansallislaulu soitetaan, niin sekä voittajat että häviäjät kuuntelevat sen loppuun. Miksi he eivät tehneet sitä? En tiedä. Se oli lapsellista. En ymmärrä miksi heille oli mahdotonta seistä kolme minuutta paikallaan. Oliko se sitten protesti vai mikä, Zimin tuhahti.

Venäjän pelaajat poistuivat hävityn finaalin jälkeen pukukoppiin kesken juhlallisuuksien.

Kanada kaatoi finaalissa Venäjän luvuin 6-1.