Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan päävalmentajana aloitti juuri Simo Mälkiä ja seura teki myös yhteistyösopimuksen HIFK:n kanssa. Kiekko-Vantaa toimiikin siten osin HIFK:n nuorten pelaajien yhtenä kasvuportaana juniorisarjojen ja liigapelien välillä.

Mälkiä kuitenkin painottaa, että kyse ei ole liigaseuran farmijoukkueesta. Kiekko-Vantaan ja HIFK:n yhteistyössä on ollut aikoinaan suuriakin ongelmia. Esim. keväällä 2012 HIFK veti yllättäen playoffien kynnyksellä pelaajansa seurasta toisin kuin oli aiemmin sovittu. Sama oli tapahtunut jo vuotta aiemmin.

Nyt on kuitenkin vettä virrannut paljon Vantaassa ja yhteistyöstä odotetaan hedelmällistä niin yksilöille kuin seuroillekin.

– Tämä ei ole sanelupolitiikkaa vaan yhteistyötä. Tässä ollaan vantaalaista kiekkotyötä tekemässä ensisijaisesti. Yhteistyösopimus tarjoaa HIFK:n nuorille pelaajille väliportaan liigaan mutta sama pätee Kiekko-Vantaan omiin pelaajiin, Mälkiä kommentoi Vantaan Sanomille.

Kiekko-Vantaa on ollut aiemmin yhteistyösopimukset myös Bluesin ja Jokerien kanssa.