Kanada ja Venäjä kohtaavat tämän vuoden jääkiekon MM-turnauksen finaalissa sunnuntai-iltana. Pronssipelistä lohdutusmitalia hakevat USA ja Tshekki. Joukkueista Kanada, joka kaatoi omassa välierässään Tshekin 2-0-lukemin, hallitsee turnauksen tilastoja.

Venäjä voitti omassa välierässään puolestaan USA:n 4-0-lukemin. Kaikki maalit tulivat päätöserässä. Kanada ei ole hävinnyt turnauksessa otteluakaan. Venäjä hävisi alkusarjassa sekä USA:lle että Suomelle.

Kanadalla hurja hyökkäysarsenaali

Kanada on tehnyt turnauksessa ylivoimaisesti eniten maaleja (60) ja sillä on paras ylivoimaprosentti (34,38 %). Molemmissa tilastoissa Venäjä (39 / 33,33 %) on toisena.

Kanada on ottanut peliä kohti vähiten jäähyjä: joukkue on pelannut alivoimalla 5:46 minuuttia per ottelu. Omiin on mennyt vain yksi maali vajaalla; samaan saldon yltää lisäksi vain Itävalta, joka on pelannut vähemmän otteluita.

Maalivahtitilastoissa Kanadan maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti on 93,43. Edellä on muuten vain Suomi 93,62-prosnttisella torjuntavarmuudella.

Pistepörssissä Kanada pitää neljää ensimmäistä sijaa. Kärjessä Jason Spezza (6+8=14) ennen Taylor Hallia (7+5=12), Jordan Eberleä (5+7=12) ja Matt Duchenea (4+8=12).