Vuosi sitten kesken jääkiekko-ottelun lyyhistynyt Rich Peverley haluaa jatkaa lajin parissa tavalla tai toisella.

Tarkalleen vuosi sitten, 10. maaliskuuta Dallas Starsin hyökkääjä Peverley sai sydänkohtauksen ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Aiemminkin sydänvaivoista kärsinyt kanadalainen selvisi pelottavasta tilanteesta säikähdyksellä nopean ensiavun ansiosta.

32-vuotias pelaaja ei ole pystynyt palaamaan tositoimiin. Peverley ei ole vielä tehnyt päätöstä uransa suhteen, vaikka lopettaminen lienee todennäköisin vaihtoehto.

Peverley on kuitenkin ollut mukana lajin parissa uudessa roolissa. Mies oli itse tiedustellut Starsin GM Jim Nilliltä, että voisiko hän olla seuran avuksi jollakin tavalla.

Pelaaja aloitti farmiseura Texas Starsin pelien tarkkailun kauden puolivälissä. Helmikuun alussa Peverly aloitti AHL-seuran vapaaehtoisena apuvalmentajana.

– Mielestäni on hienoa, että NHL-pelaaja voi tulla farmiin ja työskennellä pelaajien kanssa, Nill kehuu Yahoo Sportsille.

Peverley on antanut pelaajille henkilökohtaista opastusta jääharjoituksissa. Lisäksi Peverley on aloittanut omatoimisesti pelaajatarkkailun ja ilmaissut halukkuutensa päästä mukaan NHL-seuran valmennukseen tai johtoportaaseen pelaajauransa päätyttyä.

– Keskustelemme koko ajan. Hän on aina sanonut, että haluaa pysyä lajissa mukana. En tiedä vielä, mitä se tulee olemaan. Se riippuu hänen kuntoutuksestaan ja toipumisestaan, Nill aprikoi.