Liigassa pelataan vielä useista sijoituksista, kun runkosarjasta on jäljellä vain kaksi kierrosta. Yksi kiivaimmista taisteluista käydään neljännestä sijasta, josta kisaavat pisteen välein toisistaan olevat Blues ja JYP. Taistelu kiivastuttaa joukkueiden tämäniltainen keskinäinen kohtaaminen Jyväskylässä. Voitto varsinaisella peliajalla varmistaisi Bluesille paikan neljän parhaan joukossa

Bluesin voimahyökkääjä Stefano Giliati paljasti SuomiKiekko-sivustolle, ettei ole niitä pelaajia, jotka tarkastavat sarjataulukon vasta kauden päätteeksi.

Miltä tämän hetken neljäs sija kuulostaa?

Se kuulostaa hyvältä. Se sija on pidettävä. Lukko taitaa olla liian kaukana, mutta nyt tavoitteena on tulla neljänneksi.

Mikä olisi kotiedun merkitys?

Se olisi mahtavaa. Kotietu on etenkin ensimmäisellä playoff-kierroksella todella tärkeä.

Kuinka paljon seuraatte sarjataulukkoa?

Katsomme sarjataulukkoa joka päivä. Kaikki eivät sitä tee, mutta minä seuraan sitä todella tarkkaan. Haluan tietää, missä mennään. Mielestäni sen tietäminen on tärkeää. Samalla tajuaa sen, kuinka tärkeitä pisteitä on vielä jaossa.

”Jokaisella tilanteella merkitystä”

Blues voitti viime viikon päätteeksi KalPan kotonaan, mutta sitä edelsi kaksi peräkkäistä tappiota Lukkoa ja Ässiä vastaan. Tappioita edelsi hurja 14 ottelun jakso, jonka aikana Blues voitti peräti 13 peliä ja niistäkin 11 varsinaisella peliajalla.

Mikä oli sen merkitys, että palasitte voittokantaan KalPaa vastaan?

Se oli todella tärkeää. KalPa-voitto oli hyvä koko joukkueen voitto. Saimme 100 prosenttia kaikista irti. Pelasimme vielä kaksi peliä 24 tunnin sisään, ja se on kova rutistus.

Millaista on pelata, kun jokaisella tilanteella on jo nyt niin suuri merkitys?

Yritämme päästä mahdollisimman korkealle. Seuraavat kuusi pistettä ovat todella tärkeitä. Jokainen vaihto, maalipaikka ja takakarvaus merkitsevät nyt todella paljon. Jokaisella tilanteella voi olla merkitystä siihen, miltä sijalta lähdemme pudotuspeleihin.

Miksi teidät on niin vaikeaa voittaa?

Pelaamme omilla vahvuuksillamme. Emme ole näyttävin joukkue, mutta pelaamme kovaa ja viemme joka taklauksen loppuun asti. Vahvuuksillamme pelatessamme meitä ei voita kukaan.

”Molemmat ketjut käyvät”

Giliati on yksi Bluesin työteliäitä voimahyökkääjiä. Hän punnersi KalPaa vastaan arvokkaan maalin ottelun päätöserässä maalin edestä osuman ollessa miehen kauden kuudestoista. Hän on vaihdellut paikkaansa joko Siim Liivikin ja Jari Sailion kanssa tai vastaavasti Bracken Kearnsin ja Jussi Makkosen ketjussa.

Miten arvioit omia pelejäsi?

On mennyt hyvin. Olen tehnyt muutaman maalin, ja ketjukin on pelannut hyvin. KalPaa vastaan olin maalitilanteessani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tuntuu hyvältä, että olen pystynyt tekemään.

Onko olemassa tyypillistä ”Stefano Giliati –maalia”?

Vahvuuteni on nopeus. Pystyn viemään kiekkoa ja menemään kohti maalia. Kaikki maalit, mitä niistä tilanteista irtoaa, on varmaankin tyypillistä minulle.

Mikä vaikutus ketjujen vaihtumisella on ollut?

Pelaamiseen eri kavereiden kanssa pitää sopeutua, mutta pelaan siellä, mihin valmentajan minut laittaa. Hän on pomo ja tietää parhaiten. Viihdyn molemmissa ketjuissa. Kaikki he ovat hienoja ketjukavereita, enkä valita. Olen pelannut heidän kanssaan koko kauden, joten tunnen heidät. Homma toimii molemmin päin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen