Jokerit joutui kovaan tilanteeseen KHL:n puolivälieräsarjassa Moskovan TsSKA:a vastaan, kun se hävisi kotonaan sarjan neljännen ottelun kotonaan 0-3. Näin moskovalaiset johtavat sarjaa 3-1 ja voivat katkaista Jokereiden debyyttikauden tässä liigassa tänä iltana.

SuomiKiekko-sivusto otti joukkueen alakerran parhaimmistoon läpi kauden kuuluneen Ryan Gundersonin ratkaisuhetkien alla piinapenkkinsä pihteihin.

Millainen tilanne on olla selkä seinää vasten?

Siitä tulee kovaa. Se on kova paikka, mutta pitää ottaa peli kerrallaan. Pitää mennä peliin sillä asenteella, että voitamme ja on jatkettava siitä.

Moskovassa piti voittaa joka tapauksessa kerran, mutta nyt kahdesti. Mitä tuumit siitä?

Emme voi ajatella tuollaisia asioita kesken playoffien. Nyt pitää vain voittaa kahdesti. Kaikki, mitä voimme tehdä, on taistella kauden jatkumisesta.

”Voimme hallita heitä vastaan”

Jokerit oli lähellä ryöstöä jo sarjan ensimmäisessä ottelussa, mutta viime minuuteilla Ossi Väänäselle väärin vihelletystä viiden minuutin jäähystä tuli ratkaiseva. TsSKA käytti tilaisuuden hyväkseen kääntäen ottelun 1-2 –tappioasemasta 3-2 –voitoksi. Moskovan jääurheilupalatsista on siis tultu toistaiseksi tyhjin käsin, mutta enää se ei käy päinsä.

Mitä vaatii voittaminen siellä, kun olette sen pudotuspeleissä jo kerran melkein tehneet?

Meidän on ensinnäkin tehtävä maaleja. Niiden saamiseen tasakentinkin pitää löytää keinot ja ylivoiman on oltava parempaa. Kun meillä on ollut paikkoja, on vastustajan maalivahti ottanut isoja torjuntoja. Ne paikat pitäisi vain käyttää hyväkseen.

Olette tainneet menettää kaikki yllätysmahdollisuudet.

Kaikki tietävät tässä vaiheessa kautta, että jäljellä on vain hyviä joukkueita. Olemme näyttäneet, että voimme hallita pelejä heitä vastaan. Nyt on vain parannettava tästä, ja oltava tehokkaampia maalinteossa.

”Taistelemme henkemme edestä”

Jokerit oli viime kotiottelussaan luvattoman saamaton hyökkäyspäässä. Kiekko saatiin muutaman kerran tolppiin, mutta ei edemmäs. Lopullinen maalinteon nälkä ei ollut riittävällä tasolla, eikä TsSKA:n kivikovaa puolustusta pystytty haastamaan.

Nyt tulosta on tultava, eikä tekosyille ole enää mitään sijaa.

Mikä oli pielessä viime ottelussa?

Ensimmäisessä erässä pystyimme painostamaan, mutta emme pystyneet jatkamaan sitä pelin loppuun asti. Emme olleet yhtä hyviä kahdessa jälkimmäisessä erässä. Kun tuollaisia hyviä eriä tulee, ja vaikkemme saisikaan maaleja, on pystyttävä rakentamaan sitä momentumia loppuun asti. Viime kotipelissä ote kirposi.

Aina sanotaan, että neljäs voitto on vaikein ottaa. Millainen tilanne tämä on heille?

He ovat kovia kotona, mutta samalla – kuten sanoit – neljäs voitto on vaikein, koska me taistelemme henkemme edestä. Lähdemme peliin niin kuin se olisi viimeinen ottelumme ja etsimme keinot palauttaaksemme sarjan tänne.

Mitkä ovat pelin osa-alueet, joilla voitte satuttaa TsSKA:a?

Olemme olleet vaarallisia ylivoimalla, mutta kiekot eivät ole vain menneet maaliin. Se voi olla meidän x-tekijämme. Kun laitamme 2-3 maalia sisään, on kaikki hyvin.