SaiPa ja Ässät pelaavat Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastakkain. Viime kevään nelonen SaiPa taisteli loppuun asti jopa paikasta kuuden parhaan joukossa, mutta joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan.

Tämä ei vaivannut joukkueen tähtipuolustaja Brian Salcidoa, kun SuomiKiekko-sivusto jututti miestä pudotuspelien kynnyksellä.

Miten paketoit runkosarjan osaltanne?

Se meni nopeasti! Tuntuu, että vasta aloitimme kauden CHL:n merkeissä Sveitsissä. Viimeinen rutistus meni äkkiä. Halusimme playoffeihin, ja täällä ollaan. Nyt alkaa uusi kausi. Menneillä 60 pelillä ei ole merkitystä, vaan vain sillä, mitä nyt tapahtuu. Katsomme vain eteenpäin.

Oletteko pettyneitä, että jäitte kuuden kärjen ulkopuolelle?

Se oli yhtenä tavoitteena, mutta en sanoisi, että olemme pettyneitä. Halusimme totta kai sinne, mutta jokainen joukkue kulkee oman tiensä mestaruuteen. Toivottavasti tämä on meidän tiemme. Olemme innoissamme siitä, että pääsemme jatkamaan saman tien. Toivottavasti jalat kantavat tämän lyhyen kierroksenkin yli.

Voititte viidestä viime pelistänne vain yhden. Oletko huolissasi esitysten suunnasta?

En ole. Totta kai pisteitä halutaan joka pelistä, mutta nyt alkaa uusi kausi. Näillä peleillä ei ole enää mitään merkitystä. Pudotuspelit ovat aivan eri maailma verrattuna runkosarjaan. Olen varma, että kaikki haluavat jo pelaamaan. On isoja jännitteitä, yleisöjä, ja kaikki tulevat nauttimaan tästä.

”On hyvä jatkaa heti”

Pudotuspelikevät on paitsi kiekkoilijan parasta aikaa, myös nopea ja kiivastahtinen. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen joukkueet saivat runkosarjan jälkeen vain yhden välipäivän ennen jatkopelien alkua.

Tänään on tulessa neljä joukkuetta, joiden kaudet saattavat olla paketissa jo sunnuntai-iltana.

Runkosarjan jälkeen oli vain kaksi päivää ennen playoffeja. Onko se liian vähän vai juuri sopivasti?

Sen voi nähdä molemmilla tavoilla. Joskus jos sarjojen väliin jää pitkä aika, voi se haitata, kun pelien alkaessa onkin ruosteessa. Kauden aikana pelasimme hyvin, jos pelejä oli peräkkäisinä päivinä. Olen innoissani siitä, että pelit jatkuvat heti. On hyvä päästä jatkamaan, ja ettei ole mitään taukoja, eikä asioita ehdi pohtia liikaa.

Toisaalta, mitäpä sitä pohtimaan, kun valita ei voi?

Olet oikeassa. Nyt pelataan lauantaina ja sunnuntaina, ja sitten katsotaan, miten jatketaan.

Kuinka julma tämä paras kolmesta järjestelmä on, koska heti pitää olla valmiina?

Julma? Olet oikeassa, ja jokainen hetki on merkittävä. Olemme kuitenkin terveitä, joten emme olisi tarvinneet välipäiviä mihinkään toipumiseen tai haavojen nuolemiseen. Mutta kuten sanoit, meidän on oltava valmiina. Sarja on lyhyt, ja menee nopeasti.

”Laitamme heidät koville”

SaiPa ja Ässät kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. SaiPa voitti Porissa joukkueiden ensimmäisen kohtaaminen voittolaukauskilpailun jälkeen, mutta kolme seuraavaa mittelöä päättyivät Ässien voittoihin. Kahden viime kohtaamisen maalitkin ovat Ässille peräti 11-2.

Millainen vastus Ässät on?

Heillä on hyviä pelaaja. Eero Elo on hyvä maalintekijä. He laukovat paljon ja ovat aggressiivisia. Niin olemme mekin, ja laitamme heidän koville. Runkosarjan tuloksilla ei ole mitään merkitystä. Pakotamme heidät kovaan peliin, ja toivottavasti me hoidamme sarjan.

Nyt taitaa olla aika nauttia?

Kyllä! Tämä on tämän lajin hauskin osa! Runkosarjan aikana joukkue kasvaa ja yhtenäistyy, mutta nämä pelit ovat niitä, joiden takia tätä tehdään. Nyt on aika pitää hauskaa! Tappiot on laitettava taakse ja nyt pitää antaa mennä! Nyt voi tapahtua mitä vain. Kun katsoo mitä tahansa liigaa missä päin maailmaa tahansa, voi pudotuspeleissä tapahtua mitä vain. Me aiomme käyttää tilaisuutemme hyväksi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen