Sain viime viikolla mielenkiintoisen kutsun. Minut pyydettiin mukaan viisihenkiseen raatiin, joka äänestäisi ja päättäisi Champions Hockey Leaguen arvokkaimman pelaajan, MVP:n.

Suostuin.

Nordicbet MVP Trophyn voittajan valitseva raati on viisihenkinen, ja olen sen ainoa suomalaisjäsen. Muut valitsijat ovat CHL:n kotisivujen toimittaja Derek O’Brien, HockeySverige-sivuston toimittaja Robert Pettersson, Nordicbetin markkinointivastaava Mikael Nilsson ja komean uran NHL:ssä tehnyt Johan Garpenlöv.

Ei varmaankaan synny väittelyä siitä, kuka on raadin nimekkäin jäsen? Se taitaa olla Detroit Red Wingsissä, San Jose Sharksissa, Florida Panthersissa ja Atlanta Thrashersissa yhteensä 609 NHL:n runkosarjan ottelua pelannut kaksinkertainen maailmanmestari Garpenlöv.

Jokainen meistä teki viiden pelaajan listan, joiden perusteella ehdokkaiksi valikoitui kolme pelaajaa. Alla oma viisikkoni järjestyksessä perusteluineen.

1. Mathis Olimb, Frölunda

– Olimb on joukkueensa ja koko CHL:n paras pistemies ja johtanut myös ketjukaverinsa huipputehoihin. Hän on toisena koko liigan plus/miinus -tilastossa.

2. Erik Gustafsson, Frölunda

– Puolustajien pistepörssiykkönen ja kaiken kaikkiaan koko CHL:n kolmanneksi paras pistemies. Gustafsson on Frölundan johtava puolustaja, joka teki ratkaisevan välieräottelun jatkoaikamaalin Kärppiä vastaan.

3. Daniel Zaar, Luleå

– Luleån paras pistemies, joka teki välierissä pisteet 1+1. Ratkaisevassa neljännesvälierässä hän teki kaksi maalia, joista toinen ratkaisi voittomaalikilpailuun ja sitä kautta jatkoon pääsyn. Zaar on tehnyt lähes puolet maaleistaan pudotuspeleissä.

4. Kristian Näkyvä, Luleå

– Huikeaa kautta pelaava Näkyvä on Luleån ehdoton ykköspakki ja tehokkain puolustaja. Hän johtaa koko CHL:n plus/miinus –tilastoa yhdessä Frölundan Andreas Johnssonin kanssa. Arvostan tätä tilastoa puolustajien osalta paljon.

5. Joonas Donskoi, Kärpät

– Kärppien paras pelaaja koko CHL:ssä ja paras pistemies (OK, tässä vedin vähän kotiin päin, vaikka Kärpät ei päässyt finaaliin).

En tiedä muiden raatilaisten listauksia sen tarkemmin kuin että oman listani ykkönen ja kakkonen eli Olimb ja Gustafsson ovat lopullisella kolmen pelaajan listalla. Kolmas pelaaja on Luleån maalivahti Joel Lassinantti.

Illalla nähdään, kuka pytyn saa.

Panu Markkanen, Luulaja
Twitter @PanuMarkkanen