BRATISLAVA. Slovenialaishyökkääjä Ziga Jeglicin urakaari on melkoinen, kun katsoo maajoukkuetaiturin eri seuroja viime kausilta.

Viime syksynä Ässissä ilman kunnon roolia jäänyt laituri suuntasi Porista ensin Saksaan ja DEL-liigaan. Tässä vaiheessa suunta näytti monen silmissä odotetulta.

Sieltä tie vei yllättäen kuitenkin KHL-seuran palkkalistoille, kun Slovan nappasi kesällä taitavan hyökkääjän riveihinsä.

Jos Ässissä Jeglic oli vielä turisti, on KHL-kiekko maistunut siihen nähden varsin hyvin. 55 ottelussa tilillä on tehot 8+15=23.

– Täällä olen saanut myös näytönpaikan ja päässyt pelaamaan. Minulla on Ässistä itseasiassa todella huonoja muistoja. Se oli todella vaikeaa, kun ei päässyt pelaamaan. Se on ikävää, kun ei luoteta ollenkaan – sen myötä kaikki on vaikeampaa, hyökkääjä täräyttää SuomiKiekko-sivustolle kuultua toimittajan kotimaan.

Jeglicin viime kauteen ehti mahtua melkoisesti Ässissä alle tuli 39 ottelua tehoin 2+2. Samalla alle tuli kuitenkin Sotshin olympialaiset ja MM-kisat. Voi siis sanoa slovanin saaneen kaudelle hyvän päätöksen.

KHL-kaukaloissa nähdään silti tuttu pörrääjä. Ei Jeglic vieläkään loista kaukalossa fyysisellä kamppailuvoimallaan. Taitava kiekonkäsittelijä on silti löytänyt joukkueesta yllättävän mainiosti roolin.

– Minua on helpottanut myös se, että maajoukkuekaverini Rok (Ticar) pelaa kanssani samassa ketjussa, hyökkääjä pohtii.

Heikko syksy Ässissä harmittaa silminähden silti vieläkin hyökkääjää. Aika Porissa jätti ilmeisen paljon jossiteltavaa.

– Olisi hauska päästä kokeilemaan, miten nyt pärjäisin siellä, jos saisin näytönpaikan. Varmasti paremmin kuin edellisellä kerralla.

”Vaikea löytää motivaatio”

Jeglicin läpimurtoa KHL-tasolle on auttanut Slovanin surkea tilanne palaajiston suhteen. Rahaa ei ole, eikä joukkue ole saanut edes täyttä kokoonpanoa viime kierroksille.

Sen myötä hyökkääjän oma rooli on kasvanut. Joukkueena meno on ollut kuitenkin tahmeaa.

– Tilanne on kaikin puolin vaikeaa. Olemme sarjataulukossa viimeisenä, joten emme ole pelanneet odotetusti. Se on näkynyt puolestaan kaikessa, Jeglic pohtii seitsemännen putkeen tulleen tappion jälkeen.

Kun rahatilanne ja joukkueen koko tulevaisuus on isoja kysymysmerkkejä, näkyy se myös kaukalossa negatiivisesti.

– On vaikeaa löytää motivaatio pelaamiseen kaiken keskellä. Olemme kuitenkin ammattiurheilussa mukana, joten meidän pitää löytää se vaikka väkisin jostain. Edustamme itseämme ja joukkuettamme, ja kaikki vaikuttaa myös tulevaisuuteen, Jeglic pohtii.

Slovanilla on edessään vielä kaksi vaikeaa kotipeliä, kun vieraiksi saapuvat sekä SKA että Jokerit. Yhdeksän tappion putkeen olisi varsin ikävä päättää vaikea kausi.

– Niistä tulee vaikeita iltoja. En keksi muuta sanottavaa. Mutta ei auta kuin yrittää taistella loppuun saakka, Jeglic huokaisee.

Ilari Isotalo, Bratislava
Twitter: @IlariIsotalo