OULU. Kärpät tiedotti torstaina hankkineensa kaksi kovaa vahvistusta riveihinsä, kun KHL-seura Jugrasta Ouluun saapuvat Ben Maxwell ja Lukas Kaspar.

Molemmat Maxwell ja Kaspar ovat pelanneet aiemmin Kärpissä ja ovat täten seuralle tuttuja pelaajia.

Kärpillä on kova halu saada molemmat tuoreet vahvistukset heti mukaan peleihin jo perjantaille, kun vastassa on Tappara.

Asia on kuitenkin vielä ison kysymysmerkin alla.

– Suunnitelmana on se, että pelaisivat tänään. Siellä on kuitenkin monta asiaa monessa, esimerkiksi se, että kuinka lennot menevät ja kuinka laukut siirtyvät sun muuta, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki pyöritteli asiaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Heillä on kova halu pelata ja myös me haluamme heille pelejä alle. He ovat kuitenkin tottuneet matkustelemaan siellä paljon, mutta ei kuitenkaan tehty vielä mitään lopullisia päätöksiä. Moskovaan kun pääsevät, niin ollaan yhteydessä vielä viimeisten fiilisten suhteen. Kaspar ainakin oli intoa täynnä ja hän haluaa pelata. Maxwellin kanssa tuli myös juteltua, mutta samalla ymmärrettiin hyvin se, että heillä on kiireinen päivä nyt tiedossa, Marjamäki jatkoi.

Haasteena ovat olleet myös paperiasiat, joiden kanssa Marjamäen mukaan oli vielä kovasti selviteltävää perjantain aikana.

Pientä huumoria irtosi myös, kun puhe kääntyi Kasparin suhteen pelitapaan sopeutumiseen.

– Maxwellillä on taktiikkataulu mukana ja hän tietää meidän pelitavan. Lukas lupasi opetella sen tuossa matkalla, kärppäluotsi heitti.

Mikäli molemmat uudet vahvistukset ovat mukana perjantain pelissä, ovat he samassa ketjussa yhdessä Patrick Davisin kanssa.

Perjantain pelissä riittää muutenkin haastetta, sillä Tapparan peli on ollut viime aikoina uomissaan ja tuottanut kovasti tulosta.

– Kuntopuntarin ykkönen ja muutenkin laadukas joukkue. Pelaavat aika paljon samanlaista lätkää kuin me ja kyllä pitää olla focus vahvasti pelillisessä suorituksessa. Pitää puolustaa äärimmäisen hyvin, mutta samalla uskon, että tulee erittäin laadukas peli. Mikäs sen parempaa kuin perjantai-ilta ja kotiyleisön edessä peli. Kyllä me halutaan olla valmiita siihen ja pelata huippumatsi, Marjamäki viitoitti.

Kärppien ja Tapparan peli käynnistyy kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen