Jokerit esittelee tänään uuden pelaajan KHL-kokoonpanossaan – toinenkin Mestis-laina mukana

© Kuva: Juha Tamminen

Jokerit kohtaa Salavat Julajev Ufan keskiviikkoiltapäivänä vieraskaukalossa. Kamppailu alkaa Suomen aikaa klo 16.

Uutena miehenä kokoonpanoon nousee Severi Sillanpää, jolle ottelu on ensimmäinen KHL:ssä.

Keskushyökkääjä pelasi kesän harjoitusotteluissa Jokereiden paidassa ja on sittemmin ollut lainapesteillä Ruotsin Allsvenskanissa ja Mestiksessä. Tänään Sillanpää pelaa samassa ketjussa Semir Ben-Amorin ja Eetu Pöystin kanssa.

Myös Niko Peltola palaa kokoonpanoon pelattuaan hänkin muutaman viikon Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa. Peltola on tänään Atte Ohtamaan pakkipari. Maalissa pelaa Riku Helenius.

Sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat Ville Lajunen ja Riku Hahl. Maajoukkuepeleissä viettävät tämän viikon Juhamatti Aaltonen, Topi Jaakola ja Petr Koukal. He palaavat kokoonpanoon todennäköisesti maanantain kotiottelussa Dynamo Moskovaa vastaan.

Jokerit ja Ufa ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: kerran KHL:ssä ja kerran Spengler Cupissa. Molemmilla kerroilla venäläisjoukkue on ollut parempi. Helsingissä Jokerit hävisi 2-4 ja Sveitsissä 3-4.

Ex-jokeri Leland Irving torjui Ufalle voitot molemmissa otteluissa ja lienee myös tänään maalissa.

Ailahtelevasti pelannut Ufa on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja on itäisessä konferenssissa viidentenä. Edellisen voittonsa joukkue otti 26. tammikuuta, jolloin se kukisti SKA Pietarin kotonaan 3-1. Potentiaalia Ufassa on jopa mestaruustaistoon keväällä, mikäli joukkue pääsee eroon epätasaisista otteista.

Jokerit putosi tiistain otteluiden jälkeen läntisessä konferenssissa neljänneksi, kun Dynamo Moskova ohitti helsinkiläiset voitettuaan Ak Bars Kazanin vieraissa.

Jokerien kokoonpano tänään:

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 61 Tommi Huhtala
76 Jere Sallinen – 26 Petteri Wirtanen – 28 Jani Rita
67 Linus Omark – 14 Tomi Mäki – 12 Steve Moses
18 Semir Ben-Amor – 72 Severi Sillanpää – 79 Eetu Pöysti

4 Ossi Väänänen – 13 Ryan Gunderson
2 Oskari Korpikari – 3 Daine Todd
55 Atte Ohtamaa – 77 Niko Peltola

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Lähde: Jokerien kotisivut