Tampereen Tappara on joulutauon jälkeen ollut kuin uudestisyntynyt joukkue. Kirvesrinnat ovat voittaneet viimeisestä 12 ottelustaan yhdeksän ja joukkue on noussut taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta. Tappara kärsi syksyn pelit maalinteko-ongelmasta, mutta ainakin viime otteluissa kyseinen ongelma on ollut tipotiessään, kun joukkueen viimeisen viiden ottelun maaliero on peräti 25-6. Joukkueen tähtipelaaja Olli Palola kertoi SuomiKiekko-sivustolle ilmapiirin rentoutuneen joukkueessa voittojen myötä.

– Tulos on tullut työnteon kautta. Rentous on tullut peliin takaisin. Peli on auennut ja maalinteko ei ole enää niin vaikeaa. Pelimme oli aiemmin tukkoista, koska muun muassa ylivoimamme ei toiminut. Pelasimme pitkissä tappioputkissa, joka tuskastutti. Nyt kuitenkin läppä jo lentää ja joukkueessa on hyvä fiilis, Palola iloitsee.

Palola on joukkueensa kultakypärä tehopisteidensä 17+14 ansiosta. Maalitilastossa mies on Liigan toiseksi paras, mutta odottaa itseltään vieläkin enemmän.

– Minulla on ollut kauhea määrä paikkoja, joten enemmän maaleja olisi voinut tulla. Onneksi se verkko on kuitenkin silloin tällöin heilahtanut, kahdessa viime ottelussakin maalin tehnyt laitahyökkääjä sanoo.

Keuruulaisen mukaan maalinteko on pitkälti kiinni itseluottamuksesta.

– Kun on iso apina selässä, mikään ei uppoa. Parin onnistumisen jälkeen tuntuu taas siltä, että kaikki menee, Palola naurahtaa.

Kovavireinen Tappara kohtaa tänään Hakametsässä toisen kovavireisen joukkueen HPK:n. Kumpikin joukkue on voittanut neljä viimeisestä viidestä ottelustaan.

– HPK on myös pelannut viime aikoina todella hyvin. He hakivat juuri kolme pistettä Oulusta, johon ei ole moni joukkue pystynyt. Liiga on tällä hetkellä niin tasainen, että pitää pelata aina hyvä peli, jos pisteitä haluaa. Parilla peräkkäisellä tappiolla tai voitolla sijoitus voi sarjataulukossa muuttua monta sijaa, maalitykki tietää.

Jesse Happonen
Twitter @JesseHappone