Ruotsi joutuu tulemaan toimeen Sotshin EHT-turnauksessa ilman Sveitsin Luganossa pelaavia Linus Klasenia ja Fredrik Petterssonia, koska sveitsiläisseura on kieltänyt kaksikkoa osallistumasta.

– Todella surullista. Ei sen pitäisi näin mennä. He painostavat poikia ja pojat eivät halua vastustaa työnantajaansa. On sääntöjä, joita kuuluu noudattaa, mutta seurat eivät noudata, valitettavasti, paheksuu Ruotsin päävalmentaja Pär Mårts Expressenille.

Ruotsin jääkiekkoliitto on ilmoittanut tyytymättömyytensä Sveitsin liitolle. Sillä ei käytännössä ole vaikutusta, koska kielteinen päätös on tullut nimenomaan seuralta.

– Voisimme olla kovempia tässä asiassa, mutta välikädessä ovat pelaajat, joten olemme valinneet näin, Mårts sanoo.

Klasen ja Pettersson oli valittu Ruotsin joukkueeseen. Sveitsissä pelaavista myös Davosin Dick Axelsson ja Marcus Paulsson sekä Rapperswilin Nicklas Danielsson kieltäytyivät hekin Tre Kronor -paidasta ensi viikonlopun turnaukseen.

Ruotsi on kutsunut tilalle Andreas Johnssonin. Lisäksi Niclas Burström korvaa Jonas Ahnelövin. Ruotsin koko joukkueen, jossa on myös kaksi Jokeri-pelaajaa, näet täältä.

Karjala-turnaukseen Ruotsi ei saanut mukaan muutamaa KHL-pelaajaansa, koska venäläisseurat estivät lähdön.

Tre Kronor

@Trekronorse
Andreas Johnsson är uttagen för spel i #TreKronor. Linus Klasen och Fredrik Pettersson deltar ej, deras klubb Lugano stoppar dem! #twittpuck

Tre Kronor

@Trekronorse
Niclas Burström är uttagen till #TreKronor i Channel One Cup, han ersätter Jonas Ahnelöv. #twittpuck