Daniel Alfredssonin mittava ja menestyksekäs NHL-ura päättyy torstaina siellä, missä se alkoikin syksyllä 1995.

Daniel Alfredssonin, 41, ilmoittaa uransa päätöksestä torstaina Ottawassa. Alfredsson palaa kaupunkiin, jossa pelasi yhtä kautta lukuunottamatta koko uransa. Ruotsalainen ilmoittaa lopettamispäätöksestään fanien edessä ennen Senatorsin ottelua New York Islandersia vastaan.

Kuluvalla kaudella Alfredsson ei ole pelannut peliäkäään. Selkävaivat pitivät ruotsalaisen pois Detroitin harjoitusleiriltä eikä laiturin pelaamisesta sittemmin ole ollut varmuutta. Red Wingsin GM Ken Holland totesi aiemmin ruotsalaisen pelaavan joko Detroitissa tai ei missään.

Alfredsson aloitti NHL-uransa Ottawassa vuonna 1995. Ruotsalainen valittiin kauden päätteeksi NHL:n vuoden tulokkaaksi. Vuonna 2007 Alfredssonista tuli ensimmäinen Euroopassa syntynyt ja kasvanut kapteeni, joka vei joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin. Ottawa kaatui Teemu Selänteen edustamalle Anaheimille loppuotteluissa voitoin 2-4.

Saku Koivun siirryttyä Montrealista Anaheimiin ja Joe Sakicin lopetettua uransa 2009, ruotsalaisesta tuli puolestaan tuolloin NHL:n pitkäaikaisin kapteeni.

Alfredsson on pelannut urallaan 1246 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 444 maalia ja 1157 tehopistettä. Pisteissä ”Alfie” on kaikkien aikojen ruotsalaisten listalla toinen, otteluissa kolmas.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter; @TommiSeppala