New York Islandersin omistajaportaaseen 90-luvun alussa kuulunut Paul Greenwood on saanut New Yorkissa käydyssä oikeudenkäynnissä kymmenen vuoden vankilatuomion petoksesta.

Greenwood, 67, joka hoiti eri sijoittajien arvopaperisalkkuja ja sijoituksia huijasi mm. yksityisiltä sijoittajilta, hyväntekeväisyysjärjestöiltä, kouluilta ja eläkerahastoilta arviolta 500 miljoonaa dollaria. Greenwood käytti rahoja muun muassa ostaakseen keräilypehmoleluja ja sijoittaen 100 000 hevosiin.

Greenwood oli auttamassa rikostoverinsa, toisen huijarin, Stephen Walshin jäämistä kiinni. Walshille langetettiin 20 vuoden tuomio.

Greenwood ja Walsh toimivat vuosien 1996 ja 2009 välillä mm. arvopaperimarkkinoilla. Kolme vuotta takaperin Greenwood muutti Pohjois-Carolinaan, missä mies avusti eläkeläisiä sekä erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä.

– Hän ei todellakaan auttanut sijoittajiaan, tuomari totesi oikeudenkäynnissä.

Syyttäjä totesi Greenwoodin ja Walshin ottaneen rahaa sijoittajien tileiltä ilman lupaa rahoittaakseen omaa elämäänsä. Greenwoodin sanotaan ottaneen tileiltä noin 80 miljoonaa dollaria, Walshin 50 miljoonaa.

Vuonna 1992 Greenwood, Walsh ja kaksi muuta henkilöä ostivat osuuden New York Islandersista. Syyttäjän mukaan tuomittu kaksikko otti erään sijoittajan tililtä tämän tietämättä 2,6 miljoonaa dollaria ostaakseen seuran. Islandersin saatua uuden rahakkaan tv-sopimuksen 1996, kaksikko myi osuutensa voitolla, syyttäjä lisäsi.

– Olen valehdellut, olen huijannut ja olen varastanut. Sanat eivät voi kuvata katumustani, Greenwood totesi oikeudessa.

Greenwoodin pitää ilmoittautua vankilaan New Yorkissa 9.2.2015.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala