Jääkiekon maailman ykkössarjassa NHL:ssä nähtiin työsulku kaudella 2012-2013, jolloin kuitenkin osapuolet pääsivät sopuun uudesta työehdosta 12. tammikuuta 2013.

Silloin kokoon laitettiin aina syksyyn 2022 kestävä sopimus, josta molemmilla osapuolilla, niin NHL:llä kuin pelaajien järjestöllä NHLPA:lla on oikeus irtaantua kahdeksan vuoden jälkeen.

Edellisissä neuvotteluissa kovasti esillä ollut NHLPA:n pomo Don Fehr antoi kuitenkin hieman ikävän kommentin tulevaisuuteen liittyen.

– Fehr sanoi viime viikolla The Hockey Newsille, että hän odottaa uutta työsulkua nykyisen työehtosopimuksen loppuessa, TVA:n toimittaja Renaud Lavoie kirjoitti Twitterissä.

Tähän NHL:n johtoportaaseen kuuluva Bill Daly antoi nopeasti oman kantansa.

– Tuo on hyvin naiivi ja epätietoinen käsitys tilanteesta. Hänen ajatuksensa ovat vielä hyvin ristiriidassa siihen nähden miten hän on aiemmin toiminut ja sanonut eri työehtosopimusneuvotteluihin liittyen, mitä hän on käynyt läpi.

Edellisissä neuvotteluissa hiersi erityisesti liigan raha-asioiden suhteen tulojakauma, jonka kanssa taisteltiin useamman kuukauden ajan.