Espoo Bluesin osalta tiistain reissu Ouluun ei tuottanut yhtään pistettä, mutta tarjosi ikävän takaiskun loukkaantumisten saralle.

Ottelun kolmannessa erässä Kärppien Joonas Kemppaisen maila osui pahasti kaksinkamppailutilanteessa Bluesin ykköspuolustajaa Petr Zamorskyä käsille, minkä jälkeen vaihtoon ontuvana lähtenyt Zamorsky heitti muun muassa hanskansa jäähän tuskissaan.

Zamorsky myös poistui hetkeä myöhemmin pukuhuoneen puolelle.

Tilanne lähti otteluvalvoja Marko Seikkulan mukaan videopäätuomarille, joka päättää siitä, että eteneekö se kurinpitäjän Sampo Liusjärven käsittelyyn.

Sillä ei enää suurempaa väliä Bluesille ole päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan.

– Se ei nyt meitä tässä enää hirveästi auta, että tuleeko sieltä jotain vai ei. Zamorskyllä ei ole käsi kunnossa, Aho tiivisti tilanteen SuomiKiekko-sivustolle.

– En usko, että se mikään vahingoittamisyritys oli. Olen kuitenkin sitä mieltä, että mailalla pitääkin pelata kovaa, mutta ei tietenkään käsille saisi ne iskut tulla. Siitähän tietenkin tulee sitten jäähyjä. Näin se meni tuossakin, Aho pohti.

Itse ottelussa Kärpät oli parempi lukemin 5-2. Tuttu kaava toisti itseään Ahon mukaan läpi illan.

– Se oli tämän päivän tarina, että aina kun oltiin hyvin mukana pelissä, niin Kärpät kävi tekemässä maalin. Tietyistä asioista pitää tässä oppia ja ollaan myös paljon opittukin. Kyllä meidän pelaaminen on mennyt järkevämpään ja parempaan suuntaan, mutta nyt esimerkiksi se ei riittänyt kuin kahteen maaliin ja viiteen päästettyyn. Siitä ei toki voi olla täysin tyytyväinen.

– Mutta kyllä jätkillä tuolla on hyvä usko tekemiseen. Vähän sellaisia tunnepuolen juttuja on myös, mitä pitää ymmärtää ja missä pitää kasvaa. Sitä kautta siitä pelistäkin tulee parempaa ja vahvempaa, Aho jatkoi.

Blues-luotsi kertasi myös koko alkukauden pätkää aina ensimmäisistä peleistä vuoden viimeiseen peliin asti.

– Alku oli äärimmäisen hankala. Nuori joukkue oli jalkeilla, niin kun tuli turpaa välillä, niin se myös koetteli. Onneksi on noita kokeneempia kavereita ja heidänkin avulla saatiin kirittyä sitä peliä eteenpäin ja tärkeää oli myös se, että seura toimi asian puolesta. Kuitenkin saatiin muun muassa (Bracken) Kearns tuohon vahvistukseksi, mikä on ollut yksi iso palanen siinä, että voittoja on ruvennut tulemaan enemmän, kun ylipäätänsä pelaajia on enemmän.

– Välillä ollaan pelattu hyvin ja välillä taas huonommin. Sitten kun pelataan vähän enemmän paremmin, niin sitten voi tulla myös enemmän pisteitä, Aho päätti filosofisesti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen