Kenelle tahansa pelaajalle siirto uuteen seuraan on jonkin sortin shokki. Tämän shokin sai kokea viime keväänä Tuomo Ruutu, joka kaupattiin Carolinasta New Jerseyyn. Vieläpä niin, että vantaalaisjääkiekkoiljan perheessä odotettiin juuri uutta tulokasta saapuvaksi maailmaan. Ruutu on kuitenkin kotiutunut hyvin Jerseeyn.

New Jerseyn puolella, mutta aivan Manhattanin kyljessä, New Yorkissa, perheineen asuva Ruutu ei ole ottanut painetta edes pienestä peliajastaan.

– Jos mulla joskus oli kuuppa jumissa, niin 2012-13, kun olin pitkään pelaamatta. Siirto Devilsiin meni hyvin. Totta kai oli iso harmitus, kun ei päästy playoffiin. Toki siinä oli hankalaa olla perheestä erossa, kun oli lapsi tulossa, mutta hei, välillä maiseman vaihdos tekee hyvää, Ruutu hymyilee.

Aina positiivinen Ruutu katsoo tiukasti eteenpäin.

– Toisekseen täällä ollaan vain kerran, joten on kiva nähdä uusia paikkoja ja organisaatioita. Toivottavasti tästä saadaan vielä ura uuteen lentoon, suomalaislaituri virkkoo Suomikiekko-sivustolle.

Johdossa pitää hakea seuraavaa maalia”

Tiistaina Ruudun Devils päätti neljän ottelun vieraskiertueensa Vancouverissa. Alla oli tappiot Winnipegistä ja Calgarysta sekä voitto Edmontonista. Etenkin tappio Calgaryssa kirpaisi Devilsiä. Kahden maalin johto kolme minuuttia ennen loppua vaihtui rankkaritappioksi.

– Ookoo reissu meillä on menossa, mutta aika paljon harmittaa se Calgary. Yksikin piste on tärkeä ja meillä on tossa pari muutakin sulamista alla. Jos niistä päästään eroon, niin hyvä tulee. Muuten ollaan pelattu aika hyvin viime aikoina, Ruutu pyörittelee.

Devilsille liika passivoituminen otteluiden kolmansissa erissä on maksanut muutamia pisteitä kuluvalla kaudella. Ruutu perään kuuluttaa rohkeutta johtoasemissa.

– Malttia, kärsivällisyyttä ja kovuutta loppuihin. Johdossa pitäisi aina lähteä hakemaan sitä seuraavaa maalia. Totta kai pitää pelata fiksusti, mutta hyvällä energialla hakea sitä seuraavaa maalia.

Reissu jäi torsoksi

Tiistaina New Jersey kompastui Vancouverissa lukemin 0-2. Hitaasti aloittanut joukkue oli laukauksissa tappiolla 0-11 ennenkuin ottelu ehti edes kunnolla alkaa. Puolustaja Marek Zidlicky viimeisteli ottelun potkaisemalla ratkaisevan maalin omiin. Devilsin neljän ottelun vieraskiertueen saldoksi jäi näin ollen 1-2-1.

– Ei tollasella pelillä voi voittaa. Viimeiset 62 minuuttia tästä reissusta meni huonosti. Calgaryssa johdettiin kaksi minuuttia ennen loppua kahdella ja se katosi. Nyt tuli täällä takkiin, Ruutu jutteli SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala