Joel Armia, 21, on tehnyt kuluvalla kaudella Rochesterin AHL-joukkueessa vakuuttavaa jälkeä. Armia on 15 (6+9) tehopisteen lisäksi kehittynyt ennen kaikkea monipuolisemmaksi pelaajaksi. Paikallinen media onkin ollut haltioissaan suomalaisen otteista.

Democrat & Chronicle- lehti hehkutti viimeksi viime viikolla porilaisen otteita AHL:ssä. Armian kiekollisia taitoja, laukausta, luistelua sekä puolustuspelin vastuullisuutta hehkutettiin artikkelissa estoitta. Lehti veikkaakin, että kutsu Buffalo Sabresin mukaan voi tulla hetkellä millä tahansa.

Myös farmijoukkueen päävalmentaja Chadd Cassidy kehui Armiaa etenkin puolustuspelin osalta.

– Hän on loistava ryöstämään kiekkoa. Hän pitää tilanteet hyvin elossa. Juuri, kun luulet, että tilanne on ohi, hänellä on taas kiekko lavassaan, Cassidy sanoo.

Armian puolustuspelistä kertoo myös kasvanut vastuu alivoimilla. Ylipäätään seurassa ollaan tyytyväisiä Armian ylläpitämään vaatimustasoon itseään kohtaan liittyi se sitten maalintekoon tai puolustuspeliin.

– Hän kokee, että ne asiat ovat hänen vastuullaan, Cassidy kehuu.

Armia pelaa Pohjois-Amerikassa toista vuottaan. Hänellä on vuosi tulokassopimustaan Buffalo Sabresin kanssa jäljellä.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala