Nuori SaiPa-lupaus rymisteli heti parrasvaloihin – ”Ei pelkästään palkintomatkalla”

© Kuva: Ilari Isotalo

SaiPa esitteli tiistaina uuden nimen Liigajännäreille, kun Ville Vainikainen pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa TPS:stä otetun 2-0-voiton yhteydessä.

20-vuotias laituri ei paljoa avauspelissään ujostellut, vaan veti avausvaihdosta alkaen melkoisella ryminällä kaukalossa päästä päähän.

Pelin yksi isoin ja puhuttanein niitti kohdistui Ryan Laschiin, joka joutui pahasti 180-senttisen Vainikaisen yliajamaksi. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

– Hyvin ennakkoluuloton ja teki paljon töitä. Erottui selvästi kaukalossa – en tiedä paljon oli jääaika, mutta taklasi ja halusi osallistua peliin. Hienoa saada uusia nimiä Liigauran alkuun, kokenut maalivahti Jussi Markkanen hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Vainikainen ehti harjoitella jo kesän SaiPan edustuksen mukana pelaten harjoituskaudella SaiPan mukana.

Sen jälkeen kausi on mennut junioreissa hurjin tehoin. 24 ottelussa alla on tehot 16+15=31.

– Huomaa, että on fyysisesti valmis tähän sarjaan. Pystyy taistelemaan kentällä ketä tahansa vastaan ja toi meidän nelosketjuumme niitä asioita, joita odotimmekin, päävalmentaja Pekka Tirkkonen pohti.

– Hän tehnyt asioita oikein A-junioreissa, jotta on päässyt tänne matkaan. Eikä tullut pelkästään palkintomatkalle vaan haluaa oikeasti näyttää, että kuuluu tälle tasolle, Markkanen jatkoi.

Ryminää kaukaloon

Isolla itseluottamuksella kaukalossa painanut nuorukainen oli itse tyytyväinen omaan iltaansa.

Ottelun jälkeiseltä palauttelulenkiltä saapui ujo, mutta tyytyväinen kuopiolainen.

– Hyvä fiilis jäi. Hieno kokemus kaikin puolin, Vainikainen hymyili.

Rytinää ja räiskettä ei ainakaan puuttunut tänään?

– Sitä yritin tuoda neloskenttään. Ja sitä odotettiin. Toivottavasti saan pelejä myös jatkossa edustuksen matkassa, tervepäisen oloinen nuorukainen kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?