Florida Panthers kompuroi maanantaina kotijäällään hyvin pelanneen Minnesota Wildin edessä maanantaina siihen tapaan, että pisteet matkasivat lopulta vieraiden mukaan lukemin 4-1. Suomalaisista tehoille ylsi Wildin kapteeni Mikko Koivu kahdella syöttöpisteellään.

Koivun tehoilun ja Niklas Bäckströmin hienojen torjuntojen ohella ottelun parasta antia oli Panthersin Sean Bergenheimin paluu kotijoukkueen kokoonpanoon yli kolmen viikon tauolta. Bergenheim palasi tuttuun ketjuun Aleksander Barkovin ja Brad Boyesin rinnalle. Ketju pelasikin pirteästi.

– Loukkaantuneena oleminen on todella raskasta, koska jokainen tykkää pelaamisesta. Parina viime vuonna mulla on ollut sellaisia pausseja tästä pelaamista loukkaantumisten vuoksi. Toivotaan, että se olisi nyt loppu. Pelaaminen oli sairaan kivaa, Bergenheim sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Paluun lisäksi Bergenheimille ei jäänyt ottelusta paljoa käteen. Florida oli selkeästi väsynyt raskaasta länsirannikon vieraskiertueesta, jolta se palasi sunnuntaina. Pirteämpi Wild toimitti lopulta peräti 39 kiekkoa kohti Floridan maalivahtia Roberto Luongoa.

Itseasiassa kahdessa edellisessä ottelussa Floridan maalia kohti on ammuttu peräti 89 laukausta.

– Ei ole meidän pelitavalle kyllä tyypillistä antaa noin paljon laukauksia. Yleensä puolustetaan hyvin ja ennemminkin meillä on ollut maalintekovaikeuksia. Toivottavasti tää nyt oli joku parin pelin juttu. Aika huono energia oli meidän pelissä tänään, Bergenheim näkee.

”Jokainen peli tärkeä”

Kahden peräkkäisen tappion jälkeen Panthersin urakka ei ainakaan helpotu. Tasaisessa itäisessä konferenssissa taisto on kovaa ja loppuviikosta Florida kohtaa samoista sijoista taistelevat Ottawan ja Carolinan.

– Jokainen peli on tärkeä. Jokaiseen pitää asennoitua samalla tavalla, oli vastassa kuka tahansa. Hyvälle joukkuelle voi tulla huono ilta ja huonomalle hyvä ilta, joten ei muiden touhua auta katsella. Pitää nyt keskittyä siihen, missä oma jengi menee, ”Bergy” linjaa.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala