Jaromir Jagr, 42, jatkaa NHL:ssä siitä, mihin Teemu Selänne viime keväänä jäi. Uskomattoman Tsekin vauhti ei näytä hyytyvän, vaikka takana on kuutta ottelua vaille 1500 ottelua maailman kovimmassa liigassa. Rajaton rakkaus lajia kohtaa ajaa intohimoista Tsekkiä.

Maanantaina Jagr ja Devils harjoittelivat Vancouverissa, missä joukkue kohtasi tiistaina paikallisen Canucksin.

Jagr tapasi paikallisen median harjoitusten jälkeen eikä antanut kanadalaismedialle pienintäkään toivetta lopettamisesta. Tsekki-laituri ennemminkin kysyi toimittajilta, että miksi lopettaa jos kerran pystyy pelaamaan huipputasolla? Itseasiassa Jagrin katseet ovat jo tulevaisuudessa.

– Te nauroitte minulle Vancouverin olympialaisissa 2010. Minä mietin jo kisoja 2018, Jagr nauratti.

”Jengin kovin treenaamaan”

Jagrin suomalainen joukkuekaveri Tuomo Ruutu ei säästele ylisanoja kuvaillessaan joukkuekaverinsa urheilullisuutta. Ruutulla riittää asiaan perspektiiviä, sillä EVU-kasvatti on nähnyt maajoukkueessa toisen legendan, Teemu Selänteen, pelaavan.

– Hirveästi on yhtäläisyyksiä näissä kavereissa. En ihmettele yhtään, että kaverit ovat noin kovatasoisia olleet. Molemmat jätkät vaatii aivan älyttömästi itseltään eivätkä tyydy koskaan mihinkään. Tykkäävät pelata jääkiekkoa, Ruutu sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Tarinat kertovat Jagrin ajoittain harjoitelleen hallilla yksin öitä myöten. Ruutu ei vahvistanut eikä kieltänyt tarinaa, mutta korosti Tsekki-legendan harjoitteluasennetta.

– Sanotaan näin, että on se meidän jengin kovin treenaamaan. Kukaan ei ole lähelläkään. Mutta ei se siitä numeroa tee, vaikka jää se siitä välillä kiinni, Ruutu hymyilee.

– Ammttilainen. Ihailen, Ruutu jatkaa.

Kun NHL oli työsulun vuoksi kiinni vuonna 2004, Jagr tapasi Teemu Selänteen Monacon F1-kisan yhteydessä. Tuolloin Jagr oli vakuutellut polvensa kanssa taistelleelle Selänteelle, että kannattaa pelata niin pitkään kuin se vaan on mahdollista.

Älkää siis odotelko ensi kesänä lopettamisuutisia tältä yhdeltä kaikkien aikojen jääkiekkolegendalta.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala