Jääkiekon maailmanmestari vuosimallia 1993 Valeri Karpov menehtyi perjantaiaamuna vammoihinsa.

– Lääkärit tekivät puolentoista tunnin ajan kaikkia tarvittavia toimenpiteitä pelastaakseen hänen elämänsä, mutta mikään ei auttanut. Aamulla noin kello 6.30 minulle kerrottiin Valerin poismenosta, leskeksi jäänyt Anna Karpova kertoo Sovetski Sport -lehdelle.

Karpov, 43, ei koskaan palannut tajuihinsa jouduttuaan teho-osastolle 30. kesäkuuta. Tuolloin Komsomolskaja Pravda uutisoi Karpovin saaneen riidan seurauksena pullosta päähän. Hän oli pudonnut portaissa ja saanut vakavan päävamman (uutinen). Tsheljabinskin poliisi ei löytänyt kuitenkaan tästä tapauksesta mitään rikokseen viittaavaa, vaikka Karpovin vanhemmat vaativat lisätutkimuksia.

Perjantaina Komsomolskaja Pravda toi esiin kaksi mahdollista syytä Karpovin menehtymiseen. Yllä mainitun lisäksi kyseessä saattoi olla epäonnekas kompastuminen portaissa, minkä johdosta Karpov sai aivovamman, selkäydinvamman sekä kallonmurtuman.

Karpov pelasi uransa aikana NHL:ssä Anaheimissa 1994-97 yhteensä 76 peliä ja teki 14+15 pistettä.