Liigan tuomaripäällikkö, SM-liigan kilpailutoimenjohtajaan Arto I. Järvelä saa todella suoraa palautetta entiseltä tuomarilta Tero Toivolalta, jolta YLE kysyi mielipidettä Järvelän toiminnalle.

Liigan tuomareista on puhuttu paljon vuosittain, mutta arvostelun alla on kovasti ollut myös heidän johtaminen.

YLE:n haastattelussa aiemmin pitkään Liigassa tuomaroinut Toivola lataa suoraan mielipiteensä Järvelän johtamisesta.

– Hän on ihan monopoliasemassa, mutta kukaan ei uskalla sanoa siitä mitään. Minä olin leireilläkin ainoita, jotka sanoivat asioista jotain. Olen aina kulkenut omia polkujani. Asioista pitäisi keskustella suoraan, eikä puhua vain selän takana, entinen oikeudenjakaja sanoo YLE:lle jatkaen:

– Meiltä vaaditaan suoraselkäisyyttä, mutta johtajilla itsellään sitä ei ole. Selän takana puhutaan paljon ja kyräillään.

Ja lisää tulee.

– Tällaista tämä touhu on. Yksi kollegoistani pyysi Järvelältä selitystä erääseen tilanteeseen, vuosi kului, eikä soittoa ikinä kuulunut. Todella monella tuomarilla on k***ä otsassa tämän touhun vuoksi.

– Päällikkö saattaa linjata kauden alussa säännön ja kun joku sitä noudattaa, niin se saattaakin yhtäkkiä muuttua. Matkan varrella prioriteetit muuttuvat ja asiat tehdään yhtäkkiä toisin. Suomeksi sanottuna Järvelä ei ole koskaan väärässä.

YLE:n alkuperäinen juttu löytyy täältä.