Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Benoit Groulx on vakuuttunut tavasta, jolla Nuoret Leijonat voitti MM-kultaa tammikuussa.

Groulx toimi viime kaudella vaahteralehtien apuvalmentajana. Hän näki läheltä, kuinka Suomi kaatoi Kanadan välierissä ja kukisti vielä finaalissa Ruotsin.

Nyt Groulx on joukkueensa päävalmentaja ja hänellä on selvä visio siitä, kuinka hän haluaa miehistönsä pelaavan. Nuorten Leijonien pelitapa teki vaikutuksen.

– Oikeastaan he kopioivat meitä. Suomi voitti kultaa kanadalaisella tyylillä. Meidän täytyy palata siihen. Se on juuri sitä, mitä opettelemme, Groulx kommentoi kesken harjoitusleirin Yahoo Sportsille.

Kanadan kiekkotoimintojen varajohtaja Scott Salmond yhtyy näkemykseen.

– Ben tarkoittanee sitä, että suomalaiset pelasivat peliämme paremmin kuin me itse. En tosin ole varma onko se meidän peli. Kaikkien tulee pelata niin voittaakseen. Se ei ole kanadalainen tyyli, se on voittava tyyli, Salmond näkee.

Suomi ja Kanada ovat samassa alkulohkossa vuodenvaihteessa pelattavissa nuorten MM-kisoissa. Turnaus järjestetään Kanadassa, Toronton ja Montrealin toimiessa pelikaupunkeina.