Espoo Blues aloitti jo harjoituskauden ottelunsa perjantaina. Täten valmistautuminen tulevaa liigakautta varten onkin jo mukavasti käynnissä.

Yksi mielenkiintoinen tapaus espoolaisjoukkueeseen liittyen on maalivahtiosastolla. Sinne vanhaa kasvoa Jani Niemistä kirittämään saapui keväällä WHL:stä 21-vuotias Eetu Laurikainen, jolla tavoitteet tulevan kauden suhteen ovat selvät.

– Näen ja koen niin, että pystyn pelaamaan tätä sarjaa ja pystyn raivaamaan vakiopaikan. Mutta hommien ja hyvien pelien kautta se ainoastaan tulee. Jania tuossa lähtee haastamaan ja yrittää vain päästä pelaamaan paljon. Mutta taas silloin kun pääsee kehiin, niin sitä vain yrittää tehdä kaiken niin mahdollisimman hyvin, että saisi sitä luottoa jatkossakin, Laurikainen tuumaa HuippuKiekko-sivuston haastattelussa.

Mutta onko Bluesilla selkeää ykkösvahtia? Miten roolit menevät ensi kaudella?

Maalivahtien valmennuksesta espoolaisjoukkueessa vastaava Ilari Näckel ei niinkään lähde nostamaan jalustalle sitä, että tietty maalivahti olisi lähtökohtaisesti selkeä ykkönen, vaan realisuus rakentuu yksinkertaisesti arjen myötä.

– Monesti kysytään, että kuka on ykkös- ja kuka on kakkosvahti. Monta kertaa valmentajana sitä ei oikein edes tiedä. Totta kai nytkin lähtökohtana on se, että Nieminen on pelannut tätä sarjaa paljon ja on tänne hyvä maalivahti, mutta se, että mitä kausi tuo tullessaan, niin sitä ei oikein kukaan pysty ennustamaan. Eikä valmentajanakaan peliaikaa pysty tunkemaan johonkin suuntaa väkisin, Näckel tuumaa.

Laurikaisesta juttua ja Näckelin näkemyksiä 21-vuotiaasta veskarista löytyy lisää täältä!