Ex-NHL-puolustaja Bryan Berard haluaa New York Postin mukaan 18 miljoonaa dollaria Standard Security Life-vakuutusyhtiöltä silmävammaansa liittyvien vakuutussotkujen vuoksi.

Berard loukkasi silmänsä vuonna 2000, kun Marian Hossan maila kohosi Berardin silmään ja samalla osa puolustajan näöstä lähti. Berard kävi seitsemässä leikkauksessa loukkaantumista seuraavan kauden aikana. Berard sai myös piilolinssin silmäänsä, jonka avulla hän sai näkönsä NHL:n vaatimalle tasolle.

Puolustaja sai 6 miljoonan dollarin vakuutussopimuksen vakuutusyhtiöltä vuonna 2001. Berard kuitenkin palautti tuon 6 miljoonaa dollaria vakuutusyhtiölle, kun hän palasi NHL-peleihin. Tässä kohdin Berardin ja vakuutusyhtiön näkemykset poikkeavat ja siitä kiistellään nyt myös oikeudessa.

Standard Security Lifen mukaan Berard allekirjoitti sopimuksen, jossa hän lupautui maksamaan summan takaisin, jos hän palaisi NHL-peleihin. Berardin mukaan tätä ehtoa ei ollut vakuutuskirjassa alun perin, mutta se lisättiin sinne sen jälkeen, kun vakuutusyhtiö huomasi ehdon olevan heidän sekä NHL:n ja NHLPA:n välisissä vakuutuspapereissa. The New York Daily Newsin mukaan Berard myöntää, että hän allekirjoitti sopimuksen, jossa takaisinmaksusta sovittiin, mutta Berard väittää, ettei hän tienyt täysin mitä allekirjoitti, koska hänellä ei ollut apunaan lakimiestä ja että vakuutusyhtiö olisi petkuttanut häntä allekirjoittamaan vakuutuskirjan.

Berard vaatii Standard Security Lifea maksamaan hänelle 18 miljoonaa dollaria. Summan muodostavat muun muassa vahingonkorvaukset ja vakuutussumman korko. Vuoden 1995 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimi sanoi New York Postille, ettei hänellä on enää näkökykyä oikeassa silmässään.