Edmonton Oilers ja Tampa Bay Lightning ilmoittivat ensin tehneensä treidin, jossa Oilersista kanadalaissentteri Sam Gagner matkasi Lightningiin vaihdossa kanadalaislaituriin Teddy Purcelliin.

Mutta ei kauaa vierähtänyt, alle kaksi tuntia, kun Gagner oli kaupattu jälleen. Lightning laittoi hänet ja hyökkääjän B.J. Crombeenin Arizona Coyotesiin palkkasäästöjen takia, josta takaisin tuli ensi kesän varaustilaisuuteen kuudennen kierroksen vuoro.

Gagner on ollut siirtohuhujen kohteena jo useamman viime kauden kohdalla, mutta nyt muutokset tulivat eteen. Coyotes taas etsi uutta sentteriä sen jälkeen kun se oli ostanut kanadalaisen Mike Ribeiron ulos sopimuksesta.

Lightning sai siirroilla lopulta useamman miljoonan tilaa palkkakattonsa alle, kun Purcellin sopimuksen cap hit on 4,5 miljoonaa dollaria ja Crombeenin 1,15 miljoonaa dollaria.

Ihan kaikkea hyötyä Lightning ei kuitenkaan saanut, sillä se jätti haltuunsa myöhemmän siirron yhteydessä Gagnerin sopimuksesta maksettavaksi 1/3-osaa, eli 4,8 miljoonan dollarin palkkojen keskiarvolla 1,6 miljoonaa dollaria. Gagnerilla sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta.