Lahden Pelicans Oy on tehnyt 1+1 sopimuksen tshekkipuolustaja Tomas Kudelkan (27-v) kanssa, sekä vuoden sopimuksen hyökkääjä Jesse Rohtlan (26-v) kanssa. Rohtla on jo liittynyt mukaan joukkueen harjoitusvahvuuteen ja Kudelka saapuu Lahteen muiden ulkomaalaispelaajien kanssa heinäkuun lopulla.

HC Vitkoviceä Tsekin pääsarjassa viimeiset vuodet edustanut Kudelka on pelannut AHL:ssä ja Tsekin maajoukkueessa, mutta myös Liigassa TPS:n riveissä kaudella 10-11. Päävalmentaja Tomi Lämsä on hankintaan tyytyväinen.

– Kudelka on isokokoiseksi puolustajaksi hyvä liikkeessään, hän pelaa tasapainoisesti molempiin suuntiin. Jämäkkä puolustuspäässä, mutta hyvä kiekon kanssa hyökkäysalueella, Lämsä ynnää.

Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti Rohtla oli mukana A-nuorten SM-kultaa voittaneessa joukkueessa mm. Vili Sopasen, Niko Tuhkasen ja Janne Ritamäen kanssa. Miehellä on takanaan myös 38 Liiga-ottelua Pelicansissa kausilta 08-09 ja 10-11. Urheilujohtaja Mika Saarinen kommentoi Rohtlan paluuta Lahteen.

– Mestiksessä pelatessa Jesse on kehittynyt, hän on nostanut urheilullisuutta ja kokonaisvaltaisuuttaan huomattavasti. Hän on todella energinen pelaaja ja pidämme hänen tyylistään heittäytyä peliin, Saarinen toteaa.

Viime kaudella Kärppien A-nuoria edustaneen maalivahti Toni Eskelisen (19v) kanssa on tehty 2+1 sopimus. Toni tulee toimimaan Pelicansin kolmosmaalivahtina. Hän harjoittelee joukkueen mukana kevään, kesän ja syksyn, mutta aloittaa pelit lähtökohtaisesti A-nuorten ykkösmaalivahtina.