Leijonat kohtaa torstaina klo 20.45 MM-turnauksen kisaisäntänä toimivan Valko-Venäjän, joka on lohkossa Suomen edellä.

Valko-Venäjä on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi varsinaisella peliajalla, kun Kazakstan (4-1) ja Sveitsi ovat kaatuneet (4-3). Avauspelissä joukkue hävisi USA:lle 1-6-lukemin.

Leijonat puolestaan otti tiistaina vasta avausvoittonsa Saksan kustannuksella Latvia- ja Venäjä-tappion perään, joten tässä on jälleen härmäläisillä pakkovoiton paikka.

Valko-Venäjä on ollut turnauksessa yksi paras joukkueista hyödyntämään paikkansa. Joukkue on ampunut vähän, mutta tarkasti – isäntien laukauksista 12,33 % on mennyt maaliin, mikä on turnauksen tähän mennessä kolmanneksi korkein lukema. Esim. Suomen laukauksista vain 8,99 % on mennyt maaliin ja sija tilastossa vasta 12:s.

Tukku mielenkiintoisia pelureita

Valko-Venäjän paras pistemies turnauksessa on ollut KHL-seura Avangard Omskin Sergei Kostitsyn (3+2). Seuraavaksi kovin pistesaldo on NHL:ssä Washington Capitalsia edustavalla Mikhail Grabovskilla (1+3) ja kolmonen on KHL:ssä pelaava Andrei Stepanov (2+1). Tehomiehet jakautuvat eri ketjuihin, joten munia ei ole laitettu yhteen koriin.

Mielenkiintoinen pelaaja on myös kanadalaistaustainen Geoff Platt, joka on aiemmin pelannut myös kauden Ilveksessä. Tätä nykyä KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavia edustavalla pelaajalla suomalainen vaimo ja koti Tampereella.

Platt pelasi aiemmin Dinamo Minskissa vuosia aina viime talveen asti ja sai sitä kautta Valko-Venäjän kansalaisuuden ja mahdollisuuden edustaa maata.

Platt tuntee erittäin hyvin Leijona-pakasta Jere Karalahden, joka pelasi niin ikään aiemmin Minskissä. Lue tästä Plattin kommentteja Karalahdesta.