Mestis-seura TUTO Hockey tiedotti tiistaina peräti kahdeksasta uudesta sopimuksesta.

Joukkueen rivejä vahvistvat maalivahti Niklas Saarinen (syntymävuosi 1993), puolustajat Anssi Virkki (1989), Kristian Tuohilampi (1989) sekä hyökkääjät Oskari Lehtinen (1994), Topi Taavitsainen (1991), Krister Mähönen (1992), Hannu Kuru (1993) ja Henri Turunen (1987).

Joukkueenjohtaja Elmo Aittolan kuvaukset hankinnoista:

Kristian Tuohilampi:
”Tuohilampi tuli meille hyvin tutuksi vastustajan riveissä viime kaudelta ja halusimme ehdottomasti saada hänet tulevan kauden joukkueeseemme. Kristianissa on suurta potentiaalia kiekollisessa pelissä, puolustussuuntaan Kristian pelaa suurella sydämellä ja kovalla asenteella. Odotamme Kristianista puolustuksen johtohahmoa.”

Tuohilammen oma kommentti: ”Tämä on loistava mahdollisuus minulle! Ikan valmennuksessa uskon kehittyväni jatkossa.”

Anssi Virkki:
”Halusimme saada puolustukseen äijämäisen johtajan, joka puolustaa tylysti sekä karheasti. Uransa pisteiden valossa parhaan kauden pelannut Virkki on meille erinomainen vahvistus, Anssi on pelipaikkansa parhaimmistoa Mestiksessä.”

Virkin oma kommentti: ”Tuon joukkueeseen kokemusta ja rauhallisuutta. Pyrin näyttämään jäällä esimerkkiä muille.”

Krister Mähönen:
”Isokokoinen poikkeuksellisen taitava pelaaja, jolla on erinomainen pelikäsitys, hyvä syöttötaito ja maalintekijän laukaus. Odotamme Kristeristä kärkihyökkääjää tulevalle kaudelle. Hyvän kesäharjoittelujakson jälkeen Kristerillä on kaikki edellytykset kuulua koko sarjan eliittiin.”

Oskari Lehtinen:
”Lehtinen oli jo viime kesän mukanamme, jolloin koimme yhdessä paremmaksi yhden kokonaisen kauden ASM-sarjassa, koska Oskulla on ollut rikkonaisia kausia alla. Lehtinen pelasi erinomaisen kauden ja teki samalla myös liigadebyyttinsä. Tulevalla kaudella odotamme Oskulta isoa panosta: laukaus on hirvittävä hevosenpotku ja pelaajana Osku muistuttaa panssarivaunua.”

Lehtisen oma kommentti: ”Yritän saada joukkueesta ison roolin ja pelata parhaan kauteni tähän mennessä.”

Topi Taavitsainen:
”Koskaan ei ole liian myöhäistä, Taavitsainen on viimeisen kaksi kautta pelannut alemmissa sarjassa ja halusi itselle nyt näyttöpaikan korkeammalle tasolle ja me haluamme sen hänelle tarjota. Taavitsaisen suurin vahvuus on loistava luistelu ja erinomainen laukaus. Maajoukkueissa ja liigassa pelanneella Taavitsaisella on loistavat mahdollisuudet lyödä itsensä Mestiksessä läpi.”

Taavitsaisen oma kommentti: ”Tosissaan pelaaminen on ollut pari vuotta tauolla. Täällä on harjoitusolosuhteet ja valmennus kohdallaan, joten eihän tätä mahdollisuutta voinut jättää käyttämättä. Hyökkäyspäässä on minun avut joukkueelle.”

Hannu Kuru:
”Monipuolinen ja luotettava Kuru on joukkueellemme hyvin tärkeä vahvistus. Hannu hoitaa roolin kuin roolin, tehden joka ilta parhaansa. Kuru on erinomainen joukkuepelaaja.”

Henri Turunen:
”Olisimme halunneet Turusen meille jo viime keväänä, mutta polvivamma esti silloin tryoutille tulon. Turunen on isokokoinen ja tunnollinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan tylyä ja karheaa jääkiekkoa. Henrin asenne ja halu lyödä itsensä läpi Mestis-tasolla on poikkeuksellisen kova.”

Niklas Saarinen:
”Saarinen on nuori ja lupaava turkulaisen maalivahtikoulun tuote. Saamme Niklasesta Meriläiselle hyvän taistelutoverin.”

Lähde: seuran verkkosivut