Kuten näet, SuomiKiekko-sivuston ulkoasu on juuri kokenut tuntuvan muodonmuutoksen.

Sivuston rakennetta on selkeytetty ja kokonaisuus on samalla muokattu niin, että myös mobiili- ja tablettikäyttö sujuvat huomattavasti aiempaa mukavammin.

– Päätimme siirtyä jo nyt 2010-luvulle ja poistaa samalla myös paljon parjatut tuplakuvat uutisistamme, SuomiKiekon sisältövastaava Pekka Franck naurahtaa.

– Mukavaa on kuitenkin ollut se, että vaikka kankea mobiilikäytettävyys on ennen tuonut aiheellistakin kritiikkiä, samassa yhteydessä olemme useimmiten saaneet kiitosta mielenkiintoisesta sisällöstä.

Lähiviikkoina samanlaisen ulkoasu- ja mobiilikäsittelyn kokevat mahdollisimman nopeasti myös SuomiFutis-, SuomiF1– ja SuomiKoris-sivustot.

Mikäli uudistuksen jälkeen havaitset sivustollamme toimintavaikeuksia, lähetä siitä meille tieto palautelomakkeen kautta (tästä).

2 miljoonaa sivulatausta ja puoli miljoonaa lukijaa

SuomiKiekko-sivusto on vakiinnuttanut paikkansa lätkäfanien keskuudessa. Kuukausittaisten sivulatausten määrä on tänä vuonna pysytellyt reippaasti kahden miljoonan paremmalla puolella, ja ns. uniikkeja kävijöitä on parhaimmillaan pitkälle yli puoli miljoonaa kuukaudessa.

Lisääntynyt kiinnostus on innostanut myös lisäämään satsauksia.

– Meillä on ollut tällä kaudella ensimmäistä kertaa oma NHL-kirjeenvaihtaja (Tommi Seppälä), ja seuraamme tietysti muutenkin hyvin tarkasti myös pohjoisamerikkalaisen median NHL-uutisointia, Franck toteaa.

Ilarit Savonen ja Isotalo, eli Kiekkoministerimme, seuraavat erittäin tiiviisti paikan päällä etenkin kotimaan Liigaa, ja viimevuotiseen tapaan he viettävät myös ensi kuussa MM-kisat kokonaisuudessaan kisakaupungissa Minskissä.

Panu Markkasen piinapenkkihaastattelut sekä tarkkanäköiset Kommentit tuovat lisää syvyyttä. Myös KHL-uutisointi on yksi prioriteeteistamme. Venäjällä avustajamme Marina Mukhametzyanova metsästää meille suomalaispelaajien ja -valmentajien haastatteluja, eikä Jokereiden mukaantulo ainakaan vähennä KHL:n merkitystä, Franck listaa.

Lopuksi urheilusivustojemme sisältövastaava tarjoaa vielä pienen kurkistuksen tulevaan:

– SuomiKiekko-sivuston kehitystyö jatkuu edelleen. Lisäksi jääkiekon ystäville on luvassa todennäköisesti vielä ennen MM-kisojen alkua uusi sivusto, jossa uutissähkeiden sijaan sisältö koostuu pidemmistä artikkeleista. Toukokuun suunnitelmiimme kuuluu lisäksi kaksi muuta uutta lanseerausta jääkiekon ulkopuolelta.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant