Washington Capitals tiedotti lauantaina, että joukkueen päävalmentajana toiminut Adam Oates sekä joukkueen GM ja varapuheenjohtaja George McPhee eivät jatkaa enää tehtävissään.

Alexander Ovetshkinin johtamana kovana hyökkäysjoukkueena tunnettu Capitals jäi niukasti playoff-paikasta. Joukkue oli Itäisen konferenssin ensimmäinen joukkue, joka ei yltänyt pudotuspeleihin. Eroa paikkaan auringossa jäi kolme pistettä. Ovetshkin voitti NHL:n runkosarjan maalipörssin 51 osumalla.

Oates saapui Capitalsin päävalmentajaksi tynkäkaudeksi 2012-13, jolloin joukkue eteni heittämällä playoff-peleihin divisioonansa ykkösenä, kuitenkin pudoten 1. kierroksella.

– Kiitämme Adamia hänen sitoutumisestaan, työetikastaan ja panoksestaan viimeisen kahden kauden ajalta. Hän on älykäs, taktinen valmentaja, joka paransi useiden pelaajiemme tasoa. Hänet on valittu pelaajaan NHL:n Hall of Fameen ja uskomme hänen luovan pitkän uran NHL-valmentajana. Tunsimme kuitenkin organisaation tarvitsevan muutosta noustaksemme joukkueeksi, joka taistelee Stanley Cupin voittamisesta, seura kertoi tiedotteessaan.

Oatesille pesti oli ensimmäinen päävalmentajana. Hän toimi aiemmin Tampa Bayn apulaisvalmentajana ja hän sai kunniaa Steven Stamkosin nousemisesta NHL:n huippumaalintekijöiden joukkoon. Seuraavat kaksi kautta Oates oli New Jersey Devilsin apuluotsina ennen Washington-pestiä.

Oatesin tai McPheen seuraajista ei tiedotettu.