Joskus kuulee puhuttavan, että jääkiekko kaipaisi jotain muutosta. Puheissa ovat niin tappeluiden vähentäminen kuin maalikehikkojen suurentaminen, mutta kukaan ei ole tainnut sanoa, että kiekon muotoa pitäisi muuttaa.

Mutta ehkä sittenkin?

Nordic Society for Invention and Discovery (NSID) on yhdessä Iittalan kanssa kehitellyt Alvar Aallon kuuluisan Aalto-designin pohjalta ”The Aalto Puck”-nimeä kantavan kiekon – joka on nimensä mukaisesti Aalto-maljakon muotoinen.

Lukijalle jää hieman epäselväksi, onko kyseessä enemmänkin vitsi kuin todellinen kehitystyö, mutta joka tapauksessa NSID lupaa kotisivuillaan lähettää kiekon halukkaille ilmaiseksi kokeilukäyttöön.

– The Aalto Puck on enimmäkseen tutkimusprojekti, ja jos haluat auttaa meitä, lähetämme sinulle kiekon ilmaiseksi. Toivoisimme sinulta dokumentointia – kuvia tai videota – siitä, kuinka kiekko käyttäytyy toiminnassa.

Kiekko on tehty alkuperäismallin kanssa samasta materiaalista, mutta siinä on luonnollisesti yksi perustava ero.

– Siinä on sisäänrakennettu sattumanvaraisuus, eli se ei kimpoa (kaukalon reunasta) kuten tavallinen kiekko.

Kiekko on saanut julkisuutta aina TSN– ja FOX Sports -televisiokanavia myöten.

Katso kuva kiekosta alta!