Ensi kaudella Neftehimik Nizhnekamskin komentoonsa ottava Kari Heikkilä rakentaa kovin ottein jo tulevaa joukkuettaan.

Esimakua suomalaiskäskijän näkemyksistä saatiin, kun Neftehimik päätti purkaa tähtipuolustaja Renat Mamashevin sopimuksen. Mamashev ei olisi mahtunut Heikkilän ensi kauden pelaajistoon, joten pahvi purettiin jo nyt, jotta Heikkilä voisi testata enemmän nuoria pelaajia loppukaudella.

– Renatin sopimus päättyy tähän kauteen. Meillä on uusi päävalmentaja (Heikkilä) ja hän haluaa nähdä nuoria pelaajia, jotka tulevat ensi kauden joukkueeseemme, Neftehimikin seurajohtoon kuuluvat Rafik Jakubov alleviivaa RIA Novostille.

– Ei ollut mitään järkeä pitää Mamashevia. Heikkilä tekee jo töitä valmennuskonsulttina, mutta ensi kaudesta virallisesti päävalmentajana.

Mamashev on ollut tälläkin kaudella Neftehimikin luottopakkeja ja kellottanut isoja minuutteja. Mies on ahnehtinut toiseksi eniten tehopisteitä joukkueensa pakistossa. Mamashev sai viime sesongilla vyölleen koko KHL:n puolustajien pistekuninkuuden tekemällä 52 pelissä yhteensä 42 pistettä (10+32).