Toissa viikolla kesken ottelun sydänkohtauksen saaneen Dallasin Rich Peverleyn onnettomuus otti koville myös Nashvillen suomalaismaalivahdille, Pekka Rinteelle. Dallas-sentteri on nimittäin Rinteen hyvä ystävä.

Rinne ja Peverley pelasivat ja asuivat yhdessä Milwaukeessa, Nashvillen farmissa, vuosina 2005-2008. Rinteelle tapahtuma oli luonnollisesti suuri järkytys. Rinne muisteli tapahtumia SuomiKiekko-sivustolle keskiviikkona Vancouverissa.

– Ihan uskomatonta. Meillä oli samaan aikaan Ottawassa peli, kun se tapahtui. Onneksi valmentajilla, jotka olivat siitä kuulleet, oli pelisilmää, että kertoivat mulle vasta pelin jälkeen. Arvasivat, että voisi olla mulle kova paukku. Olihan se shokki, Rinne sanoi.

Rinteen Ottawasta nappaama jatkoaikavoitto unohtui nopeasti, kun kempeleläinen kuuli Peverleyn tuupertuneen vaihtioaitoon kesken ottelun.

– Unohtui se jatkoaikavoitto aika lailla samantien. Tuli vain tunne, että nyt samantien puhelimeen ja aloin soittelemaan tutuille, että mitä siellä on tapahtunut. Tosi pelottava tunne. Kyllähän se kolahtaa eri tavalla henkilökohtaisestikin, kun se osuu noin hyvälle ystävälle, jonka perheen ja kaikki tuntee, Rinne pyöritteli.

– Kyllä sitä vaan oli tyytyväinen, kun kuuli, että kaveri on ylipäätänsä hengissä. Ajatteli, että tavallaan oli onni, että se tapahtui pelin aikana eikä vaikka autoa ajaessa tai kämpillä. Sitten olisi voinut olla liian myöhäistä. Kyllä se pahalta tuntui.

Onni onnettomuudessa

Peverleyn onni tapaturmassa oli myös NHL-henkilöstön valmius. Detroitin Jiri Fischerin sydänkohtauksen jälkeen (2005) NHL-areenoilla on henkilöstön ja välineistön puolesta täysin eri valmiustaso hätätilanteisiin.

– Se tapaus silloin muutti paljon asioita. Sillä tavalla Richillä oli nyt onni onnettomuudessa. Onneksi nyt kaikki on paremmin. Eilen taisi hänellä olla se toinen operaatio. Sen jälkeen ei olla soiteltu, vaikka muuten on oltu paljon yhteydessä hänen ja hänen vaimonsa kanssa, Rinne päätti.

Keskiviikkona Vancouverissa Rinne oli huilivuorossa, kun Nashville hävisi Vancouverille 0-2.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala